Web Site Paketleri Seçimi Nasıl Yapılmalı?

admin
0
Web Site Paketleri Seçimi Nasıl Yapılmalı?
Web Site Paketleri Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Günümüzde ister kişisel ister firma bazında düşünelim herkesin bir web sitesi veya bloğa ihtiyacı vardır. Hatta firmalar için bunun bir zorunluluk olduğunu söyleyebilirim. Web site paketleri seçiminde ise belirli kurallara dikkat etmemiz gereklidir. Elbette firma bazında bir web site paketi düşünüyorsanız biraz daha fazla önem verilmesi gerekir. Sonuç olarak o web sitesi firmayı temsil edecek bir nevi online ofisi olacaktır. İster Wordpress paketleri olsun isterse firmaların sunduğu web site paketleri olsun çoğu işinizi görebilir. Bu konuda size tavsiyem ulusal bir firma iseniz kesinlikle özel kodlama yöntemi ile web site yaptırmanızdır. Bunun içinde hazır paketler yerine uzman yazılımcılar ile çalışabilir ve hatta firmanızda sadece siteniz için yazılımcı çalıştırabilirsiniz.

Web Sitesi Neden Gerekli?

Öncelikle ilk cevabını vereceğimiz soru Neden bir web sitesine ihtiyacımız var? olacaktır. Bir çok nedenden dolayı hatta sırf hobi olsun diye web sitesi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Toplamda dört farklı başlık altında cevaplanmış olarak sizlere çözüm sunacağım. Sunduğum çözümler hem benim kullandığım hem de müşterilerime önerdiğim yöntemleri içermektedir.
Mesela Wordpress alt yapısını öneriyorum dediğim zaman aslında size dünyadaki sitelerin %30'nun kullandığı sistemi öneriyorum. Bunlar arasından ülkemizde çeşitli Tv kanalları, gazete siteleri örnek gösterilebilir. Yazımın ilerleyen kısımlarında Wordpress kullanan siteleri görsel olarak sunacağım.

A) Zorunlu Firma Sitesi İhtiyacını Karşılamak

İlk aşamada firmasal gözle düşünelim. Bildiğiniz gibi firmalar için web sitesi zorunludur. Sırf bu zorunluluk gereği web sitesi kurmayı istiyorsanız size önerim sadece alan adı site kurmaktır. Nasıl olacak der gibisiniz! Şöyle ki bir domain yani alan adı alıp blogger alt yapısı ile firmanız için bir web sitesi kurabilirsiniz. Örnek isterseniz fidandanismanlik.com sitem bir blogger alt yapısı ile oluşturulmuştur. Böylece bir web sitesi sahibi olma işini halledebilirsiniz. Daha iyi anlaşılması adına aşağıdaki blogger ile site kurma videosunu izleyebilirsiniz.

Peki alan adını nereden alacaksınız? Alan adını almak için Google üzerinde arama yaptığınız zaman bir çok web sitesi bulabilirsiniz. Size önerim ise yerli firmalar olacaktır. Çalıştığım ve önerdiğim yerli domain yani alan adı alabileceğiniz firmaları şu şekilde sıralayabilirim.
Yukarıdaki firmalar ile kendim çalışmaktayım. Bu nedenle sizlere de gönül rahatlığı ile öneriyorum. Genel olarak alan adı yani domain fiyatları firmalarda aynıdır. Ancak bazen firmalar kampanya yapar ve ilk sene için indirim uygularlar. Tabi ikinci sene bu rakamın fazlasını sizden alırlar. Bu oyuna gelmemek adına dikkat etmenizi öneriyorum. Dilerseniz yukarıdaki firmalara tek tek bakın ve size uygun olan yerden alın derim.
Wordpress Kullanan Ünlü Siteler
Wordpress Kullanan Ünlü Siteler

B)Wordpress İle Ekonomik ve Profesyonel Firma Sitesi

Malum internet artık herkesin cebinde. Durum bu olunca da internet üzerinden iş yapan firmalar için web sitesinin önemi de bir hayli arttı. Ancak özellikle küçük esnaf dediğimiz kesimin özel web tasarım yaptırmak için gerekli bütçesi olmayabilir. Çünkü firmanıza özel bir web sitesi kodlaması yaptırmak 20 Bin ile 100 Bin TL arası değişir. Fiyat abartı değildir. İstediğiniz fonksiyonlara göre kodlama yapılır ve sadece sizin firmanıza ait olur. Bu rakamlar ise küçük firmalar için bir hayli fazla olur. Bu durumda ise çözüm Wordpress paketleri ile giderilebilir.

Burada söz ettiğim yöntem ise kesinlikle wordpress.com adresinden alım yaparak sitenizi kurmak değildir. Daha önce yazmış olduğum Neden Wordpress kullanmalısınız? başlıklı yazımda aslında Wordpress sisteminin öneminden söz etmiştim. Merak ederseniz o yazıma göz atabilirsiniz. Bunun dışında Wordpress site kurma işlemi için bir domain ve bir hosting yani barınma alanına ihtiyacınız olacak. Bunun içinde hizmet vereceğiniz ülkeye göre hosting seçmeniz önemlidir. Gerek yerli gerekse diğer ülkeler için yaptığım hosting analizleri ve sonuçlarına yan tarafta bulunan bannerlere tıklayarak ulaşabilirsiniz. Böylece size uygun olan bir firmadan bilerek alım yapmış olur ve sağlıklı bir temel oluşturursunuz. Dilerseniz firmanız için Wordpress site veya blog kurulumu ben tamamlar ve size anahtar teslimi sunabilirim. Bunun için aklınızdaki siteyi veya benim hazırladığım Wordpress Paketleri ile tercihinizi yapabilirsiniz.

C) Hobi Amaçlı Web Site Paketleri Kullanımı

Bir öğrenci veya ev hanımı olarak kendinize ait bir bloğunuz veya siteniz olsun isteyebilirsiniz. Hani ara sıra içerik girerim, bir şeyler paylaşırım dediğimiz cinsten. Bu durumda ise bir harcama yapmak istemeyebilirsiniz. Bunun için blogger.com adresinden hemen kendinize ait bir blog kurabilirsiniz. Hatta yukarıda verdiğim video ile açtığını bloğu profesyonel bir web sitesi görünümü verebilirsiniz. Üstelik bunların hepsi ücretsiz. Ayrıca blogger'ın bir Google hizmeti olduğunu hatırlatayım. Yani kaliteyi bedava almış oluyorsunuz. Bu durum ise alan adını siteismi.blogspot.com şeklinde olacaktır. Dilerseniz ücretli şekilde siteismi.com gibi bir alan adı alabilirsiniz. Dilerseniz bu işlemleri sizin yerinize ben yapar ve anahtar teslimi size sunabilirim. Bunun için iletişime geçmeniz yeterlidir.

Bunun dışında yine Google firmanın hizmeti olan Google siteler hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu hizmetten yararlanmak için gmail hesabınız ile sites.google.com sitesinden giriş yapmanız yeterlidir. Üstelik Türkçe kullanımı mevcuttur.

D) Para Kazanmak İçin Web Site Paketleri Kullanımı

İnternet artık bir iş kolu oldu demek yanlış olmaz. İster bir firma sahibi olun isterseniz bir öğrenci kendinize ait para kazanmak amacı bir site veya blog açmak isteyebilirsiniz. Bunun için belirli bir bütçenizin olması iyi olacaktır. Elbette ücretsiz yöntemler ile bir sistem kurabilirsiniz. Ancak bu şekilde çalışmanız oldukça uzun zaman alacaktır. Ayrıca kullandığınız ücretsiz blog alt yapıları bir gün kapanırsa tüm emeğiniz boşa gidecektir. Bu nedenle en iyi yöntem Wordpress alt yapısı ile bir blog veya site kurmanız olacaktır. Daha fazla detaylı bilgi ve önerileri diğer sitemde paylaştığım Online İş Kurmak başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

Web Site Paket Seçiminde Önemli Nokta

Web site paket seçimi konusunda dikkat etmeniz gereken nokta hazır site sunan firmalardan uzak durmanızdır. Yani şöyle ki bazı firmaların elinde belirli sayıda tema içeren bir platform vardır. Tüm müşterilerine buradan hizmet sunar. Ancak bu tip hizmetlerde aynı temaya noktası noktasına sahip olan yüzlerce kişi olabiliyor. Bu durum ise Google gözünde oldukça kötü bir imaj bırakır. Sonuç ise sitenize Google değer vermek hatta sıralamada sonlara bile koyabilir. Bu nedenle bu firmalar 99 TL gibi bir rakama size hizmet sunmayı önerebilir. Elbette fiyat size uygun gelebilir. Ancak size önerim ise kontrolün sizde olduğu ve SEO açısından da yani arama motorlarına uygunluk açısından oldukça tercih edilen Wordpress yazılımını kullanmanızdır. Üstelik hemen hemen aynı rakama kendiniz sitenizi veya bloğunuzu kurabilirsiniz. Eğer profesyonel destek ihtiyacınız olursa çekinmeden iletişim kısmından bana ulaşabilirsiniz. Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca beni FacebookTwitter ve Instagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)