Etsy Mağazası Açmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

admin
0
Etsy Mağazası Açmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
Etsy Mağazası Açmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

E-ticaret işine girmeye karar verdiniz. İlk olarak Etsy mağazası açmak istediniz. Bu noktada Etsy mağazası açmadan önce bilinmesi gerekenler nelermiş öğrenmelisiniz. Temeli sağlam olan bina uzun süre ayakta kalır değil mi? Bu nedenle biz de mağazamızı sağlam temellere dayanarak açarsak kazancımız sürekli olur. Yazımda yolun başında olanlara örnek olması açısından en temel bilgileri sunacağım. Adım adım neleri bilmemiz gerekli bi bakalım.

Etsy Mağazası Açmadan Önce Bilinmesi Gerekenler Serisi

En hayati öneme sahip maddeleri kısaca açıklayarak ilerleyeceğim.

Etsy Mağazasında Hangi Ürünler Satılabilir?

Eğer ürün sahibi sizseniz sorun yok. Bu noktada rakiplerinizi inceleyerek hangi yöntemleri belirlemeniz gerektiğini bulabilirsiniz. Peki ürün sahibi değilseniz ne yapmanız gerekli? Bu noktada pazar araştırması yapmak oldukça önemlidir. Yurt dışı hedefimiz olduğu için yiyecek satmayı düşünmeyin. Zaten kargo firmaları buna yanaşmaz. Aliexpress gibi pazarlarda da gıda maddelerinin satışına izin vermez. Etsy'de ise durum biraz daha esnektir. Gıda maddesi satmayı düşünüyorsanız Amerikan sağlık kuruluşu Gıda ve ilaç idaresi FDA ve Türkiye Sağlık Bakanlığı sayfalarını incelemeniz gerekir. Benim şahsi önerim ise gıda dışı ürünler satmanızdır. Çok kolay giriş için de dijital ürünler sunabilirsiniz. Ne kargo durumu ne müşteri bekletme sorunu yaşamazsınız. Müşteri ödemeyi yapar ve sonrasında hemen dijital ürünü indirir. Hepsi bu kadar basittir. Bu konuda örnek olması açısından açtığım örnek FDN Design Etsy mağazasını ziyaret edebilirsiniz.

Firma Kurmam Gerekli mi?

E-ticaret işini profesyonel olarak yapmak için firma kurmanız gerekli. Bunun için de sermayeniz olmalıdır. İşin kolayı ise paranız varsa entegre yazılımlar ile birçok işi kolayca yapabilmektir.

Etsy için firma kurma zorunluluğu yoktur. Konsept olarak platform zaten el yapımı yani kişisel yapım ürünleri sunmayı tercih ediyor. Bu bir yazılım da olabilir bir anahtarlıkta. Siz ne yapabilirseniz burada satmanız mümkündür.

Kargo Sürecini Nasıl Yönetmeliyim?

E-ticarette en önemli konulardan biri kargo süreç yönetimidir. Müşteri gözüyle ücretsiz ve hızlı gönderimi sunan ürünler değerlidir. Satıcı ise hızlı kargo için doğru firma seçmesinin önemini bilmelidir. İki tarafından mağdur olmaması için öncelikle yurt içinde tecrübe kazanmanızı öneririm. İlerleyen süreçlerde ise pazar yerlerinin anlaşma yaptığı kargo firmaları ile süreci yönetebilirsiniz. Kargo süreci, fatura gönderimi, stok takibi vb. konuları ise bir yazılım sayesinde kolay takip edebilirsiniz. Hatta birçok platformu aynı anda yönetme imkanınız bile mevcut. Piyasa da Entegra, Sentos vb. gibi yazılım firmalarını kullanabilirsiniz.

Ürün Fiyatlarını Nasıl Belirlemeliyim

Ürün fiyatını yurt dışı için dolar kurundan belirlemeniz zarar etmenizi önler. Ücretin içinde komisyonlar, kargo gideri ve ürün fiyatı gibi parametreleri eklemelisiniz. Özel günlerde de kampanya yapmayı düşünüyorsanız ona göre fiyat vermeniz iyi olacaktır. Etsy sisteminde kupon kısımları mevcut. Bu alanda ürünü ziyaret eden ancak almayan kişilere e-mail gönderip indirim kuponu sunabilirsiniz. Sistem bunu ayarladığınız zaman otomatik olarak sunar. Fiyatlandırma yaparken bu noktaya da dikkat etmeniz önemlidir. Ayrıca binlerce ürün yönetiyorsanız Etsy için sergileme ücretinin kesin olarak ödendiğinden emin olun. Bunun için takip edebileceğiniz bir sanal kartı Etsy sistemine eklemenizi öneririm.

Özetle Etsy Mağazası Açmadan Önce Bilinmesi Gerekenler Nelermiş?

Özet olarak Etsy mağazası açmadan önce bilinmesi gerekenler kabaca şunlardır:

  • Doğru ve bize sorun çıkarmayacak sürekliliği olan bir ürün seçmeliyiz,
  • Mağaza kontrolü için gerekirse bir yazılım kullanmalıyız,
  • Mağaza ödemelerini sürekli şekilde kontrol etmeliyiz,
  • Etsy ile gıda ürünleri yerine ilk deneyim olarak dijital ürünler ile başlamak mantıklı olacaktır,
  • Açtığımız mağazamızın başarısı için reklam ve sosyal medya ile desteklemeliyiz.

Tüm bunların sonucu ise bize kazanç olarak dönecektir. Unutmayın ki artık müşteri kitlesi oldukça akıllı. Sizin gibi satıcıları tek bir tıkla sıralayıp analiz edebilme imkanı var. Bu nedenle işinizi dürüst ve müşteriye açık olarak yapmanız size her zaman kazandıracaktır. Satışlarını arttırmak için bilmeniz gerekenleri de E-Ticaret Satış Arttırma Yöntemleri Nelerdir? başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. En güncel içerik ve paylaşımlarım için Instagram, Facebook ve Twitter sayfalarımdan takip edebilirsiniz.

Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)