Google İşletme Hesabı Neden Kapanır?

admin
0
Google İşletme Hesabı Neden Kapanır?
Google İşletme Hesabı Neden Kapanır?

Google işletme hesabı yerel hizmet veya ürün veren her işletme için önemlidir. Müşterilerin işletmenize kolaya ulaşmasını sağlar. Web sitesi olmayan işletmeler içinde mini bir site görevi görmektedir. Özellikle ülkemizde Google hizmetlerinin aktif şekilde kullanılması ticari hayata yansıdı. Google işletme hesabı olmayan kurumlar büyük pastadan pay alamıyor. Google business hesabı açmak oldukça basit ve ücretsizdir. İşletme hesabınız yoksa www.google.com/intl/tr_tr/business/ adresinden hemen açınız. Çünkü size müşteri kazandıracağı garanti olmasa bile bulunurluğunuzu arttıracaktır.

Google İşletme Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Google ürün destek platformunda en çok karşılaştığım sorunlardan biri Google işletme hesabım neden kapandı? sorusudur. Öncelikle bu noktada bilmeniz gereken Google tüm işlemlerini hazırladığı yönergelere göre yapar. Yani sizin hesabınız kapandıysa mutlaka bir yanlış yapılmıştır. Kaldı ki zaten size tekrardan açmanız için olanak tanınır.

İşletme hesabı açarken şu maddelere dikkat etmelisiniz: Google yönergelerine uyunuz, Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz veriniz, Google tarafından onaylanmayan hiçbir girişimi yapmayın, İşin temeli dönüp dolaşıp Google tarafından belirlenen kurallara geliyor. Görsel boyutundan tutun içerik linklemesine kadar birçok konuya dikkat etmelisiniz.

İşletme Hesabı Konusunda Yapılan Dolandırıcılıklar

Google'un çoğu ürünü ve hizmeti ücretsizdir. İşletme hesabı açma aşaması da buna dahildir. Ücretli olarak sizin yerinize yapan freelance veya kurumlarda aynı şekilde kayıt yapar. Google sizden kesinlikle ücret talep etmez. Bunların farkında olarak karşılaşabileceğiniz dolandırıcılık modelleri şunlardır:

  • Size ulaşan kötü niyetli kişi ve kişiler işletme hesabınızın süresinin biteceğini ancak ödeme yaparsanız sürenin uzatılacağını söylerler. Baştan işletme hesabı açmanın ücretsiz olduğunu söylemiştim. Peki bu ücret nereden çıktı? Bu gibi durumlarda gelen sms'i veya e-maili görmezden gelin. 
  • Size goole.com gibi Google'la benzetilmeye çalışan linkleri gönderebilirler. Hatta google.com uzantısını farklı bir adrese linkleyebilirler. Bu gibi durumlarda asla size gönderilen linklere tıklamayın.

 İşlemlerinizi bir serbest çalışana veya firmaya ücretli şekilde yaptırdıysanız tüm bilgilerinizi alın. Aldıktan sonra tekrar şifrelerinizi değiştirin. Yönetici olarak kendi hesabınızın olduğundan emin olun. Tüm bunlara ek olarak Google güvenlik önlemlerine uygun şekilde hesabınızı optimize edin.

Google İşletme Hesabın Neden Kapandı?

Google tek tek işletmeniz şu nedenden dolayı kapandı demiyor. Genel durumları özetler şekilde size bildirimde bulunuyor. Tüm kurallara uygun bir hesabınız varsa kolay kolay kapanma sorunu yaşamaz. Bazı sektörler oldukça kural dışı çalışmalar yaparlar. Bunlara genel olarak spam çalışmalar denir. Örnek olarak "bir işletmeyi farklı konumlarda açmak" diyebiliriz. Google işletme profilinin böyle bir özelliği yoktur. Size sadece hesabınızda kategorilere ayırmanıza olanak tanınır. Hizmet bölgenizi seçmenize imkan sağlanır. Bunlar dışındakiler spam çalışmaya girer. Bu çalışmalar sonucunda hesabınız uzun vadede zarar görür.

En Çok Yaşanan Google İşletme Hesabı Kapanma Durumu

Google tarafından istenen kurallara uygun şekilde hesabınızı açtınız. İşleri kolaylaştırmak için başka bir hesabı yönetici yapmak istediniz. Sonra bir baktınız işlem yapamıyorsunuz! Bu durumun nedeni ise deneme süresi olmasıdır. 

Yeni bir sahip veya yönetici eklemesi yaparsanız yedi gün boyunca hesabınız kısıtlanır. Bu durumda şunları yapamazsınız: 

  • Sisteminizdeki profili silme veya silineni geri alma işlemi,
  • Sahip olunan bir profilden diğer sahibi veya yönetici kaldırma işlemi,
  • Hesabın sahipliğini kendi üzerine alma veya başka birine devretme işlemi,

Kabaca bu işlemleri yapamazsanız. Bu Google tarafından alınan bir önlemdir. Sekizinci güne geldiğiniz zaman düzenlemelerinizi kaldığınız yerden yapabilirsiniz. Bu süre zarfından Google destek atmanız da işe yaramaz. Ek olarak yeni eklenen kullanıcı veya yönetici yedi gün içinde hesabını silerse profilden kaldırmış olur. Karar değiştirip hesabını silme işlemini geri alırsa da profili tekrar eklenmesi gerekmektedir.

Google İşletme Hesabı Konusunda En Çok Sorulan Sorular

  • S1) Ücretli şekilde Google işletme hesabımı açtırabilir miyim? 

C1) HAYIR! Google sizden işletme hesabını açmak veya kapanan hesabı tekrar aktif etmek için para istemez. Böyle bir hizmeti yoktur. 

  • S2) Dükkanım olmasa bile işletme hesabı açabilir miyim? 

C2) Fiziksel bir yerinizin olmasına gerek yok. Mesela https://fidandanismanlik.business.site/ benim fiziksel hizmet alanım yok. Buna rağmen işletme hesabı açmışım. Siz de açabilirsiniz. 

  • S3) İşletme hesabımı neden doğrulamam gerekli? 

C3) Google sizin gerçek bir hizmet veren olduğunuzdan emin olmak ister. Böylece sizi müşteri adaylarına güvenle sunar. Bunun içinde onay istemektedir. 

  • S4) En hızlı onay alma yöntemi nedir? 

C4) Hesabınızı onaylamak için size SMS, telefon araması veya posta gönderimi seçenekleri sunulur. Pandemi nedeni ile posta en az üç hafta sürer. Bulunduğunuz yere göre süre uzar veya kısalır. Bu nedenle SMS veya telefon araması daha hızlı sonuç almanıza yardımcı olur. 

  • S5) Google İşletme Hesabı neden sürekli askıya alınıyor?
C5) Yapılan son güncellemeler ile filtre sistemi baya ince eler sık dokur hale getirildi. Bu nedenle kurallara uyulmasının yanında profilde veya paylaşımlarda ekstra semt, şehir veya telefon numarası gibi bilgiler geçmemelidir. Mesela "Ankara Kebapçısı" bu işletmesinin hesabı kurallara harfiyen uysa bile sırf adındaki Ankara şehir isminden dolayı askıya alınabiliyor. Bu durumda destek ekibi ile iletişime geçmeniz gereklidir.

Google İşletme Hesabı Sorunları Konusunda Sonuç

Google sizden gerçek bilgiler ister. Bunu istemesinin nedeni ise gerçek kişilere referans olmak istemesidir. Sizi kullanıcılara sunması için bu adımları istemesi gayet doğaldır. Google sistemleri akıllı teknoloji ile yönetir. Spam uygulamalar hesabınıza anlık iyi gelebilir. Hatta birçok hesabı sizin yerinize onaylatan kişilere bile rastlarsınız. Hesabınızı bu şekilde açarsanız uzun vadede zarar görürsünüz. Size önerim kazanmak istiyorsanız kazandırmanız gereklidir. Bu nedenle spam çalışmalar yapmayın ve yaptırmayın. 

Dilerseniz işletme hesabınızı ben de açabilirim. İşletme hesabınızı sizin izleyeceğiniz adımları izleyerek açacağım. Bu nedenle siz de açabilirsiniz. Tamamen legal yöntemle açıyorum. Dilerseniz buraya tıklayıp hizmet alımı yapabilirsiniz. Hizmet alımı öncesi aklınıza takılan konular için iletişim bölümünden bana ulaşabilirsiniz. Musait olduğum zamanlarda bu hizmeti veriyorum. Duruma göre size cevap veririm. Ek olarak askıya alınan işletme hesabı kurtarma hizmeti için buradan hizmet alabilirsiniz.

İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Güncel içeriklerim ve duyurularım için Instagram, Facebook veya Twitter hesaplarımı takip ediniz.

Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)