Satış Artırmanın Psikolojik Yolları

admin
0
Satış Artırmanın Psikolojik Yolları
Satış Artırmanın Psikolojik Yolları

Satış artırmanın psikolojik yolları büyük firmaların en iyi geri dönüşüm aracıdır. E-ticaret sektörü her geçen gün büyüyor ve rekabet daha da yoğunlaşıyor. Satışlarınızı artırmak istiyorsanız, tüketicilerin psikolojik faktörlerini anlamak büyük bir avantaj sağlayabilir. İşletmeniz büyük olmasa bile bu teknikler sayesinde satışlarınız artabilir. Kendinizi müşteri yerine koyun ve düşünün...

Satışları Artırmak İçin Sosyal Kanıt Kullanın

Tüketiciler, diğer insanların ürünlerinizi beğendiğini veya satın aldığını gördüklerinde daha fazla güven duyarlar. Bu nedenle yorumlar önemlidir. Yapılan en büyük hata ise işletmelerin sahte yorumlar veya incelemeler yaptırmasıdır. Bu hem arama motoru açısından tespit edilir hem de kullanıcıların çoğu buna inanmaz. Özellikle yeni kuşak %100 olumlu yorum alan bir ürüne pek güvenmiyor. Sosyal medya paylaşımları ve kullanıcı deneyimleri gerçek kullanıcılar tarafından oluşturulmalı. Firma olarak şu yolu deneyebilirsiniz: Takipçileriniz arasında bir veya daha fazlasına ürününüzü gönderin. Ücret ödemeden gerçekten tarafsız yorum yapmalarını isteyin. Bunlar olumsuz bile olsa yayınlayın. O ürünü veya hizmeti de hediye edim. Bu sayede hem güven kazanır hem de sorunlu kısmı kolayca görebilirsiniz. Bu süreç iyileştirme yaparak daha iyi bir ürün veya hizmet sunmanızı sağlar.

Sınırlı Zaman Teklifleri

Sınırlı bir süre içinde geçerli olan teklifler, tüketicilerde aciliyet duygusu yaratır. İnsanlar kaçırma korkusuyla daha hızlı karar verebilirler. İllegal gibi görünse de online pazarlama dışında da kullanılan bir yöntemdir. Örnek isterseniz "Bugün yapacağınız alışverişte %20 indirim" gibi teklifleri düşünün.

Ücretsiz Kargo İmkanı Satışları Artırır!

Ücretsiz kargo, tüketicileri daha fazla alışveriş yapmaya teşvik edebilir. Araştırmalar, nakliye ücreti eklenmemiş bir ürünü satın alma olasılığının daha yüksek olduğunu göstermektedir. Şahsen ben biraz fazla fiyat istese de karşılaştırıp ücretsiz kargo olanı seçiyorum. Kargo ücretini ürünün fiyatına ekleyip sunun. Eğer fiyat aşırı pahalı oluyorsa sizi kurtaracak seviye bir limit belirleyin. Örnek isterseniz "500 TL ve üstü siparişe ücretsiz kargo..." gibi düşünün.

Zihinsel Fiyatlandırma Stratejileri

Fiyatları psikolojik olarak daha cazip hale getirmek için "çarpan" stratejileri kullanabilirsiniz. Örneğin, bir ürünü 99 TL yerine 99.99 TL olarak fiyatlandırmak, tüketicilerin algısında daha düşük bir fiyat gibi görünebilir. Birçok firma bilinçli olarak bu fiyat politikasını uygulamaktadır.

Kişiselleştirme

Müşterilerinizi tanımak ve onlara kişiselleştirilmiş teklifler sunmak, satışları artırabilir. Alışveriş geçmişini ve tercihlerini takip edin ve kişisel öneriler sunun. Buna en iyi örnek Google Ads reklamları olur. Senaryo basitçe şu şekilde işler; Siz bir gömlek modelini incelediniz. Ancak onu almadınız diyelim. Ertesi gün veya aynı anda bir başka konu ile ilgili siteye girin. Tüm reklamların sizin incelediğiniz gömlek modeli ile alakalı olduğunu görürsünüz. Bu tam kişileştirme örneği olmasa bile benzer yolları deneyin. Doğum günleri indirimleri de buna örnek olacaktır.

Kolay İade Politikaları

Kolay iade politikaları müşteriler için önemlidir. Müşteri "demek ki ürün veya hizmet belirtildiği şekilde..." diye düşünür. Güvenir ve sipariş verir. Bu, müşteri memnuniyetini artırır ve sadakati teşvik eder. Unutmayın ticaretin en büyük hilesi dürüstlüktür.

Satış Artırmanın En İyi Psikolojik Yöntemi: Hikaye Anlatımı

Ürünlerinizi hikayelerle tanıtmak, tüketicilerin duygusal bağ kurmalarını sağlar. Markanızın arkasındaki hikaye, müşterilerinizi daha fazla çekmeye yardımcı olabilir. Büyük markalara bir göz atın. Apple veya Facebook gibi dünya çapındaki markalara bakın. Hepsi bir hikayeye dayanır.

Sonuç olarak, tüketici davranışlarını anlamak bir sosyoloji, psikoloji bilmekten geçer. Bu stratejileri kullanmak, satışlarınızı artırmanıza yardımcı olur. Tüketicilerin duygusal tepkilerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun. Markanızı veya ürünlerinizi buna göre şekillendirin. Mümkünse çalıştığınız ajans veya freelance hizmet vericilerin sosyolojik açıdan da eğitimli olduğundan emin olun. İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşın. Güncel paylaşımlarım için Instagram, Facebook veya Twitter hesabımdan takip ediniz. Yakın zamanda hayata geçirdiğim Superpeer danışmanlık sayfama da abone olabilirsiniz.

Kaynakçalar:

  • www.gsimplified.com/blog/10-psychological-tricks-that-will-boost-sales
  • www.propellercrm.com/blog/psychological-sales-tricks
  • www.neilpatel.com/blog/psychological-sales-tactics

Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)