Neden Wordpress Kullanmalısınız?

admin
Neden Wordprees Kullanmalısınız?

Wordpress denildiğinde akıllara ilk olarak Wordpress.com hizmeti gelmektedir. Ancak benim söz ettiğim bu değildir. Genel olarak bu iki sistemi karıştırırlar. Oysaki işlev olarak birbirlerinden o kadar farklıdırlar ki bu yazımı okuyunca sizde hak vereceksiniz. Öncelikle Wordpress.com sistemini tanıyalım. Dilerseniz bu yazımdan sonra Wordpress'in Kötü Yanları Var mı? başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.

Wordpress.com Nedir?

Aslında Google Blogger hizmetinin daha kısıtlanmış ve ücretli versiyonu diyebiliriz. Ücretsiz olarak Wordpress.com adresinden bir hesap açarak ve alan adı belirleyerek sahip olabiliyorsunuz. Tabi ki bu sistemi kullanmak yerine size Google Blogger hizmetini kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak bu önerim sadece yeni başlayanlara olacaktır. Zira eğer işinizde profesyonel olarak ilgiliyseniz kesinlikle kontrol sizde olmalıdır. Eğer bu hizmeti kullanırsanız oldukça kısıtlanmış olacaksınız. Hatta reklam bile alamayacaksınız. Bunun yanında bir gün hesabınız kapatılabilir. Olmayan durum değildir. Bir gün politikalarımıza uymadığınız için kapattık diyebilirler. Bu durumda sizin hiç bir hakkınız yok. Yazdıkları o şekilde gider. Ayrıca ek hizmetler için sizden para istenir. En pahalı paketini bile kullansanız kesinlikle kontrol sizde olmuyor. Bu aşamada işe yazılım girmektedir. Peki neden size bu sistemi öneriyorum hemen onuda inceleyerek anlatayım.

Wordpress.org Nedir?

Wordpress.org ücretsiz şekilde yazılımın dağıtıldığı sitedir. Açık kaynak bir sistem olduğundan gelişime açıktır. İhtiyacınız olan sadece alan adı ve hosting gerisi yazılımın katkılarıyla geliyor. Oldukça basit bir kontrol paneline sahiptir. Dilerseniz kendiniz siteniz yapabilirsiniz. Hatta aliarior.com sitemde bulunan içerikler yardımı ile profesyonel bir site oluşturmanız mümkün. Ayrıca ihtiyacınız olan hosting hizmetini ise en iyi hosting firmaları başlıklı yazımda seçebilirsiniz. Bu şekilde oluşturduğunuz bir web sitesi veya bloğun kontrolü tamamen sizde olacaktır. Ücret olarak aldığınız hizmete göre yıllık 80-100 TL civarında diyebilirim. Dilediğiniz şekilde reklam ekleyebilirsiniz. Bununla beraber diğer kazanç yöntemleri hakkında aliarior.com sitemden yararlanabilirsiniz. Bir diğer seçeneğiniz ise dilerseniz sizin yerinize tüm bu işlemleri ben yapabilirim. İşinize uygun alan adı araştırması yapar ve uygun hosting, özel tema kullanımı ile size profesyonel bir site veya blog sunabilirim. Tüm hizmetlerim için bana ulaşmanız yeterlidir. Ayrıca hazırladığım site veya blog paketleri de ilginizi çekebilir. Sizinle çalışmak dileğiyle... Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca beni Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.