Wordpress'in Kötü Yanları Var mı?

admin
0
Wordpress'in Kötü Yanları Var mı
Web sitesi tabanına bakığımız zaman dünyadaki sitelerin %30'dan fazlası Wordpress alt yapısını kullanıyor. Ülkemizde de bir çok gazete sitesi, alış-veriş ve firma siteleri bu alt yapıyı kullanmaktadır. Gerek açık kaynak kodlamaya sahip olması gerekse tüm kullanıcıların anlayabileceği bir arayüze sahip olması bu alt yapının kullanılmasının başlıca nedenleridir. Peki Wordpress sistemi için hiç kötü diyebileceğimiz bir özellik yok mu? Bu yazımda sizlere Wordpress'in kötü yanları hakkında bilgi vereceğim. Daha doğrusu bana göre tek kötü yanı üzerinde duracağım.

Wordpress'in Kötü Yanları Nelerdir?

Öncelikle paylaşımlı host kullanıyorsanız emin olun aynı yerde barınan bir siteye yapılan saldırı sizi de etkileyecektir. Bu nedenle eğer bir e-ticaret veya firma sitesi kuruyorsanız paylaşımlı hosting paketlerini pek tercih etmiyorum. Yeri gelmişken en büyük sorun Wordpress'in sisteminin açık kaynak kod yapısına sahip olması. Bu aynı zamanda avantajdır. Yani düzenleme yapılması bakımından her türlü değişikliği yapmanızı sağlar.
Tüm bunlar bir yana çoğu Wordpress kullanıcısı admin paneline giriş adresini değiştirmez. Oysa bu bile yapılması gereken basit bir güvenlik önlemidir. Bununla beraber piyasa da ücretsiz verilen temaların içinde kötü niyetli yazılımlar olabiliyor. Bunun için bilinen sitelerden yani ThemeForest ve MyThemeShop gibi sitelerden indirin derim.
Aslında görüldüğü gibi bu kısma kadar birçok olumsuzluk tamamen Wordpress sisteminden kaynaklanıyor diyemiyoruz. Ancak benim hoşuma gitmeyen özelliği görselleri çoğaltmasıdır. Bu kullandığınız tema içinde geçerlidir. Bu durumun size zararı ise paylaşımlı hosting kullanıyorsanız kısa sürede kota doluyor ve size Cpanel üzerinden uyarı geliyor. Sonuç olarak Inodes dosya sayısı ve alan sorunu yaşıyorsunuz. Hosting firması ise çözümü size yeni paket almanızı veya VPN kullanarak çözebileceğinizi söylüyor. Oysa farklı bir özüm yöntemi var ama içerik sayınız binlerce ise bu yöntemde zor. Yöntemin ne olduğunu merak ediyorsanız diğer sitemde yazdığım Wordpress Görsel Çoğaltma Sorunu başlıklı yazımı incelemenizi öneririm. Bu aynı zamanda kullandığınız temadan kaynaklı bir olumsuzlukta olabiliyor. Bu nedenle verdiğim yazı linkinde ikisinin de çözümünü belirttim.

Sonuç

Aslında hala neden Wordpress kullanmalısınız diye sorulduğunu sanmıyorum. Wordpress'in kötü yanları dediğimiz zaman pek bir olumsuz göremiyoruz. Çünkü yazılımın yaptıkları sitemizin kullandığı hosting özellikleri ile ilgilenmiyor. Yani yazılım en iyi şekilde nasıl çalışırım kafasında olduğu için bizim paylaşımlı host kullanıp kullanmadığımızı pek önemsemiyor. Bu durum aslında biraz da hosting firmalarının işine geliyor. Bu nedenle birçok blog kullanıcısı paket yükseltiyor. Öncelikle bir çözüm yolu olduğunu belirtseler satışlar azalır. Ancak sonuç olarak Wordpress sisteminde dişe dokunur bir olumsuzluk görülmüyor. Bilinçli şekilde kullanıldığında oldukça iyi sonuçlar verdiğini görüyoruz. Bu nedenle daha iyisi çıkana kadar Wordpress kullanmaya devam diyorum.
Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşarak destek verebilirsiniz. Ayrıca Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)