Adsense Onayı Nasıl Alınır? Kesin Çözüm!

admin
0
Adsense Onayı Nasıl Alınır?
İnternet üzerinde zaman zaman bir nedenden dolayı siteleri ziyaret ederiz. Girdiğimiz zaman site ve blogların neredeyse hepsinde sağda, solda veya pat diye koca ekranı kaplayan reklamlar ile karşılaşırız. Hiç bir bilginiz yok ise "vay be kaliteli siteymiş bak şu firma reklam vermiş..." diye düşünebilirsiniz. İşin aslı ise o şekilde değildir. Bu tür reklamları site sahipleri reklam yayınlama havuzu dediğim sitelerden almaktadır. Dünyada en çok kabul göre ve her anlamda güvenilir dediğimiz reklam havuzu ise Google Adsense hizmetidir. Ancak bu sistemden yararlanmak için öncelikle sitenizin reklam yayınlamaya uygun olduğuna dair onay verilmesi gerekmektedir. Bu düşünce ile sizlere bu yazımda Adsense onayı nasıl alınır? sorusunun cevabını vermek istedim. Blogdan para kazanma düşüncesinde ise sizlere kesinlikle faydalı olacağını düşündüğüm adsense sistemini kullanmanızı öneriyorum. Şimdi kısa başlıklar halinde dikkat etmeniz gereken noktalar üzerinde duralım. Bunun dışında Adsense Alternatifi Siteler başlıklı içeriğim de ilginizi çekebilir.

Adsense Onayı Nasıl Alınır? - İçeriğiniz Yeterlimi?

Bildiğiniz gibi Google internet alanında neredeyse her ülkede lider konumunda olan bir firma. Bir çok hizmeti sunmasının yanında reklam yapma ve reklam yayıncılığı yöntemi ile para kazanmakta. Bizim şuan ilgilendiğimiz ise reklam yayıncılığı yöntemi olacak. Bu yöntemin adı ise Google Adsense hizmetidir. Adsense sisteminde Google kalitesini korumak ve reklam verenlerin zarar etmemesini istemesi nedeni ile belirli politikaları uygulamaktadır. Öncelikle sitenizde veya bloğunuzda yayınlanan içeriği incelemektedir.
İçeriğiniz size göre yeterli gelse de Google için yeterli gelmeyebilir. Adsense onayı nasıl alınır denildiğinde ilk akla gelen özgün içerikle olmaktadır. Elbette içeriğinizin özgünlüğünün yanında ne kadar uzunlukta olduğu, SEO kurallarına ne derece uygun olduğu ve en önemlisi ziyaretçilere faydalı olup olmadığı gibi bir çok kriteri göz önüne almalısınız. Mesela tek bir içeriği olan siteye Adsense onayı veren Google 400-500 içeriğe sahip bir siteye onay vermeyebilir. Bu tarz bir örnek site veririm ama reklam olur diye vermeyeceğim. Bu neden kısaca içeriğiniz en 350 kelime, SEO uyumlu ve özgün olmalıdır. Elbette görsel ve video kullanmakta ziyaretçi sayınızı ve dolayısı ile kazancınızı arttıracaktır.

Adsense Onayı İçin Alan Adınız Uygun mu?

Aslında bu başlığı en başta vermek gerekli. Ancak öncelikle okuyup uygulayacağınızı düşündüğüm için sıraya pek önem vermiyorum. Evet önemli konulardan biri hosting ve alan adınızın adsense için uygun olup olmaması. Özellikle alan adınızın içeriğinde +18 kelimeler geçiyorsa onay alımı zor olmaktadır. Burada +18 içine cinsel içerikli sitelerden tutun diğer casino site isimlerine kadar her türlü sektörü alabilirsiniz.
Bununla beraber siteniz.com alan adına sahip olan bloğunuzun siteismi.blogspot.com veya siteismi.wordpress.com şeklinde olan bloglara göre onaylanma oranı yüksektir. Bakın burada onaylanmaz demiyorum ancak com veya net gibi özel tescillenen siteler için onay işlemi daha kolay olmaktadır.
Barınma alanı ne alaka diye düşünebilirsiniz. Barınma alanı sitenizin hızına etki eder ve buda ziyaretçiler için sitenin geç açılması demektir. Bu durum sitenizin kalitesini düşürür ve Adsense onayı vermeyebilir. Ancak size önerdiğim en iyi yerli hosting firması veya en iyi yabancı hosting firması bu durumu çözmeniz için yeterli olacaktır.

Bloğunuzun Gizlilik Politikası Var mı?

Bir çok site veya bloğa girdiğiniz zaman bir şekilde sizden onay vermeniz ister. İşte bu onay gizlilik politikasını onaylamanız istendiği için verilmektedir. Neden? Bir siteyi ziyaret ettiğiniz zaman Google botları sizin yaptığınız aramalara göre karşınıza reklam çıkarır. Bunu yapabilmesi için sizin verilerinize ulaşması gereklidir. Bu gizlilik onayı ile ziyaretçilerini buna benzer durumlar hakkında bildirirsiniz. Google Adsense gizlilik politikası kullanımını zorunlu kılmasa bile bazen bu nedenden dolayı Adsense onayı vermemektedir. Bu nedenle şiddetle kullanmanızı öneririm.

Adsense Onayı İçin Temel Sayfalarınız Hazır mı?

Tabiri caiz ise Google site sahibi ve ziyaretçilerin etkileşim halinde olmasına önem vermektedir. gerek içerik bakımından gerekse sitenin neye hizmet ettiğinin ve en önemlisi ziyaretçinin admine ulaşma bilgilerine dikkat edebilir. Bu nedenle sitenize hakkımızda bölümü ve iletişim bölümü olmaması Google'un Adsense onaylamama bahanesi olmaması için koymanızı öneririm. Bu şekilde hem ziyaretçi açısından faydalı ve ciddiyet mesajı verir hemde Adsense için uygun bir blog olduğunuzu kanıtlarsınız.

Adsense Onayı İçin Sitenizin Tasarımı Uygun mu?

Bloğunuzun tasarımı kullanıcı dostu olmasının yanında Google'un isteklerini de karşılamalıdır. Bu isteklerden biride tasarım veya tema diyebiliriz. Temanızın orjinal olması Google gözünde size artı puan kazandırır. Buradaki orjinallikten kasıt SEO uyumlu olması, gerekli ise AMP kullanılması ve alan adınıza lisanlı olması gibi bir çok konuyu düşünebilirsiniz. Piyasada gerek Blogger için gerekse Wordpress için bir tema bulabilirsiniz. Ancak bu temaların üzerinde oynama yapmadan aynen kullanırsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu durumda ise Adsense bu durumu bahane edip size onay vermeyebilir. Bu durum düşük bir ihtimal olsa da Google'un yapmadığı bir şey değildir.

Adsense Onayı Hakkında Bilinmesi Gereken Diğer Hususlar

İnternet ortamında bir çok Adsense onaylatma konusunda içerik bulabilirsiniz. Ancak bu konuda yinede en güncel bilgiyi elbette birinci ağızdan almanızda oldukça fayda var. Neden derseniz Google sürekli güncelleme içerisinde olan bir firma. Özellikle arama motoru kısmında bunu çok iyi gözlemleyebilirsiniz. Belki bu yazıdan sonra politika güncellemesi yapılmış olabilir veya başka bir durum olabilir. Bu konuda mağdur olmamak adına Adsense Program Politikaları ve Adsense Şartları ve Koşulları resmi sayfalarını kesinlikle okuyun derim. Eğer yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca beni Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)