Blogger Olmak Para Kazandırır mı?

admin
0
Blogger Olmak Para Kazandırır mı?
Blogger yani blog yazarlığı ülkemizde bir hobi olarak görülse de bu işi profesyonel şekilde yapanlarda yok değildir. Özellikle diğer ülkelere baktığımız zaman bir çok profesyonel blogger görmek mümkün. Bu durum karşısında akıllara ilk gelen soru ise Blogger olmak para kazandırır mı? olmaktadır. Elbette hakkı ile yapılan her işten kazanç sağlamanın mümkün olduğunu sizde biliyorsunuzdur. Blogger olmak ise zaman ve tecrübe işidir. Bu durumun farkında olduğunuzu düşünüyorum. Bu nedenle sizlere en çok sorulan sorunun yani Blogger olmak para kazandırır mı? sorusunun cevabını vereceğim.

Blogger Nedir?

Kabaca belirtmek gerekirse blog yazarlığı yani blogger olmak bir konu üzerine insanlara faydalı içerikler sunmak şeklinde tanımlayabilirim. Bu konu ise moda, finans ve para kazanma, sağlık veya yemek tarifleri gibi bir çok konuda olabilir. Bu tamamen blogger olmak isteyenin hedefi ile belirlenmelidir. Ancak blogger olmak zaman almaktadır. Yani günümüzde hiç bir blogger "hadi işi bırakayım ve sadece blogger olarak para kazanayım..." düşüncesi ile ortaya çıkmamıştır. Blogger olmak için daha doğrusu profesyonel blogger olmak için en azından işin temelini bilmeli ve kendinize has bir iletişim dili belirlemelisiniz. Belirlediğiniz dil ise ziyaretçi kitlenize hitap etmeli ki kısa sürede başarıyı yakalamanız mümkün olsun.

Blogger Olmak İçin Ne Gereklidir?

Öncelikle bu işe para kazanma hedefi ile sakın başlamayın derim. Hedef para olursa iyi bir sermaye ve ekip yatırımı yapmanız gerekir. Buna örnek ise onedio veya ofpof gibi siteleri gösterebilirim. Mesela ofpof sitesi 10 bin dolar üzerinde yatırım yaparak bu işe girdi. Elbette burada çoklu bir blogger sistemi var. Ancak kişisel olarak düşünceniz bu kadar popüler olmak ise SEO ve reklam yatırımı yapmanız gerekecektir. Benim sözünü ettiğim ise kişisel blogger olmaktır.
Kişisel olarak blogger olma düşünceniz var ise öncelikle sevdiğiniz ve sıkılmayacağınız bir konu belirlemeniz gerekir. Bu konu üzerine uzman olabilir veya araştırma yapmayı seviyorsanız işiniz daha kolay olacaktır. Daha sonrasında ise bir alan adı belirlemeniz gerekli. Alan adınızın sonrasında ise bir site kurmalı ve SEO uyumlu içerikler ile sitenizi zenginleştirmeniz gereklidir. İçerik hazırlarken hem ziyaretçilerinizi hem de arama motorlarını düşünmelisiniz. Bu konular üzerine internette araştırma yapabilirsiniz. Bu kapsamda sitenizi kurmak isterseniz Wordpress Başlangıç Rehberi isimli sayfadaki bilgiler işinize yarayacaktır. Bunun dışında sizlere bu konuda eğitim verebilir veya sitenizi kurabilirim. Bunun için benimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

Blogger Olmak Para Kazandırır mı?

Blogger olmak adına sitenizi kurdunuz diyelim. Peki blogger olmak size para kazandıracak mı? Eğer kazandıracaksa nasıl kazandıracak? Öncelikle kesinlikle para kazandırdığını bilin. Özellikle yabancı bloggerların milyon dolar kazandığını söyleyebilirim. Ülkemizde ise aylık 2 bin ve 20 bin TL arası kazanan bir çok blogger var. Mesela ben bu aralıkta yer almaktayım.
Blogger, düşündüğünüz gibi sadece blog yazıp kazanç sağlamıyor. Sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında sponsorlu paylaşımlar yaparak, satış ortaklığı sistemleri kullanarak veya backlink satışları gibi bir çok alternatif kazanç yollarını kullanmaktalar. Blogger için içerik hazırlamak önemlidir. Ancak sadece içerik girme ile iş bitmiyor. İçeriklerinizi her gün girmeniz şart değil ama belirli zamanda giriş yapmanız önemlidir. Benim gibi bir çok projeniz var ise zamanınız az demektir. Bu nedenle haftada bir içerik girmek yeterlidir. İçerikleriniz için en önemli noktalar ise SEO uyumlu olması, insanlara çözüm sunması ve en az 500 kelime olması, görsel veya video içermesi gibi temel kurallar olduğunu belirtelim.

Eğer sizde blogger konusunda kararlı iseniz Freelance Destek Eğitimi hizmetimden veya Web Site Kurulum hizmetlerimden yararlanabilirsiniz. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.
Ayrıca beni FacebookTwitter ve Instagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.
Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)