Freelance Çalışanlar İçin Zaman Kazanma

admin
0
Freelance Çalışanlar İçin Zaman Kazanma
Serbest çalışma yöntemi ülkemizde aslında daha net şekilde anlaşılması gereken bir konu. Neden derseniz çoğu dışarıdan bakan kişiler freelance çalışanların çok boş zamanı olduğu ve adete lay lay lom şekilde yaşadığını düşünür. Aslında ise durum oldukça farklıdır. Gerçek ise freelance çalışanlar oldukça iyi derecede zamanı kullanmayı bilen kişiler olmak zorundadırlar. Bununla birlikte eğlenmeye ve çalışmaya yeterince zaman ayıran kişilerdir. Bu durumda dışarıdan bakıldığında normal 8-18 çalışan birinden bir tık daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü freelance çalışanlar işlerinin büyük çoğunluğu için teknolojinin nimetlerini kullanırlar. Aksi durumda tek başlarına o kadar müşteri ile uğraşamazlar.
Bu kapsamda freelance çalışanların nasıl kendilerine daha fazla zaman kazandığını merak edenler için bu yazıyı yazmak istedim. Aslında anlatacaklarım çoğunu bilseniz bile uygulama noktasında eminim sıkıntı yaşıyorsunuzdur. İşte aslında freelance çalışanlar ile aranızdaki fark budur. Şimdi başlıklar halinde ne şekilde zaman kazandıklarına göz atalım.

Freelance Çalışanlar Teknoloji Olmadan Çalışmaz

Freelance çalışmanın temelinde gereksinim olarak size PC ve internet olduğunu herkes söyleyebilir. Bununla birlikte ek olarak kullanacağınız yazılımlar size ek zaman kazandırır. Örnek vermek gerekirse web sitenizden veya sosyal medya üzerinden size mesaj atan kişilere tek tek cevap verebilirsiniz. Ancak bir otomatik cevaplama ayarlarsanız ve gelen çoğu soruların aynı noktada birleştiğini analiz ederseniz size oldukça zaman kalır. Çünkü bir günde en fazla 100 kişiye cevap verebilirken bu tarz otomatik sistemleri kullanarak belki dakika için 1000 kişiye cevap verebilirsiniz.
Bunun gibi basit örnekleri çoğaltmak mümkün. Bu nedenle freelance çalışanların en iyi iş arkadaşı teknoloji ve sunduğu nimetlerdir. Aksi durumda kimse freelance çalışarak hayatını sürdüremez.

Çalışırken TV veya Dizi İzlemezler

Genelde acemice düşünenler serbest çalışanların işlerini yaparken TV veya dizi izlediğini düşünebilir. Bunun yapan var mı dersek elbette yeni amatörler vardır. Ancak gerçek bir profesyonel freelance çalışan biri bunu yapmaz. Çünkü bu hareketin hem dikkati dağıtacağını hem de daha fazla zaman harcanmasına neden olacağını bilir. En fazla yapacağı arka fonda Spotify odaklanma müzikleri çalması olabilir.
Eğer buna benzer bir huyunuz var ise ve bırakamam derseniz freelance çalışma hayatına girerseniz sıkıntı yaşarsınız. Çünkü işinizde ilerledikçe ve müşteri sayınız arttıkça zamanın da önemi artıyor. Bu bakımdan her şeyi zamanında yapmak size daha fazla verim sağlayacaktır.

Freelance Çalışanlar İş Üstündeyken Telefonlarını Uzak Tutar

Çoğu projem için iletişim kısmında sadece WhatsApp bilgisi sunarım. Çünkü genelde çalışırken telefonu yanımda tutmam. Aramalara cevap veremem ama yazışmalara ve e-maillere rahatlıkla dönüş yapabilirim. Peki bunu neden yapıyorum? Çünkü çalışma esnasında telefonlara cevap verirsem işe odaklanma sorunu olmaktadır. Programladığım şekilde çalışamayınca iş yetişmez ve iş yetişmeyince müşteri ile aramız papaz olabilir. Ayrıca Türkiye'de internette numara paylaşımı oldukça sıkıntılı. Çünkü günde 20 arama geliyorsa bunların 5'i reklam amaçlı oluyor. Sözde yasak ama adamlar bir şekilde mesaj veya arama ile rahatsız etmeye devam ediyorlar.
Tüm bunları düşündüğümüz zaman aslında işinize engel olacak telefon gibi bir tehlikeli ama bir o kadar gerekli teknoloji ürününü çalışma esnasında yanımızda bulundurmamalıyız. Aksi durumda yaptığımız işten beklenen sonucu alamayabiliriz.

İş Yoğunluğunuza Göre Günlük Program Yapın

Programdan kastım şu saatte bunu yap şeklinde olmayacaktır. Demek istediğim gün içinde yapılması gerekenleri bir yere not alın. Öncelik sırasına göre kağıt üzerinde neler yapılacak belirleyin. Bu program içinde gezmek, spor ve müşteri ziyareti gibi hayatınız için önemli olan her konuyu ekleyebilirsiniz. Kısaca nasıl ki freelance çalışmak hayat tarzınız ise program yapmak ve ona sadık kalmak da aynen bu şekilde hayat tarzınız olmalıdır. Program olmadan bir işte başarılı olmak zordur. Sadece programın olması değil olan programa da sadık kalmalısınız ki işler rayında gitsin.

Serbest Çalışanlar Kendilerine Zaman Ayıranlardır

Freelance olarak en önemli nokta bana göre uyku ve kendime ayıracağım zamandır. Bu zaman tiyatro, sinema, spor, gezi, konser veya bir dost yemeği her türlü aktivite olabilir. Elbette buna aile iletişimini dahil etmeme zaten gerek yok. Freelance çalışmanın mantığı zaman bana göre ailene ve kendine daha fazla zaman kazanmaktır. Ancak bu şekilde hayattan beklediklerimizi elde edebiliriz.
Serbest çalışma modelinde tüm işler sizin üzerinde olduğu için sağlıklı ve dinç olmanız önemlidir. Bunun için yemenize ve uyku düzeninize çok dikkat etmeli, bu konularda asla taviz vermemelisiniz.
Bu yazımda sizlere freelance çalışanlar için zaman kazanma noktaları üzerine bilgiler verdim. Freelance çalışma konusu ilginizi çekiyorsa Freelance Destek Eğitimi sayfasına göz atabilirsiniz. Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bunun dışında hizmetlerim ve yeni içeriklerimden haberdar olmak adına beni Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.
Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)