Stoksuz E-Ticaret Türkiye'de Mümkün mü?

admin
0
Stoksuz E-Ticaret Türkiye'de Mümkün mü?
Bildiğiniz stoksuz e-ticaret denildiğinde ilk önce akıllara Amazon FBA programı gelir. Oysa bu durum yanlış bir algının sonucudur. Bunun nedeni gösterimde olan eğitim reklamları veya bilinmeden hazırlanan internet içerikleri olabilir. Gerçek ise Amazon FBA modelinin stoklu bir e-ticaret modeli olmasıdır. Çünkü öncelikle siz satacağınız ürünleri alır ve Amazonun depolarına gönderirsiniz. Bunun için de sermayeniz olmalıdır. Yani depo sizin olmasa bile çeşitli işlemler için para harcamanız gerekecektir. Peki stoksuz e-ticaret Türkiye'de mümkün mü? Bu yazımda konumuz bu olacaktır.
Söz konusu olan stoksuz e-ticaret modelinde ise ürün alınmaz. Seçtiğiniz alt yapıya göre sitenizden veya satış yaptığınız pazar yerinden toptancınızdan aldığınız ürün bilgileri bulunur. Buradan sipariş veren müşteriler sizin kontrol panelinize düşer. Siz de buradan toptancıya sipariş geçersiniz. Bunu otomatik hale getiren sistemlerde mevcut. Sonunda ise ürün müşteriye gönderilir ve size kazandığınız komisyon verilir. Bir depolama veya ürün alma zorunluluğunuz yoktur. Siz sadece bir veya daha fazla toptancı ile anlaşırsınız hepsi bu kadar. Elbette büyük çoğunluğu firma olmanızı talep etse bile kişisel olarak bayilik veren toptancılar da vardır.

Stoksuz E-Ticaret İmkansız Değil

Ülkemizde de stoksuz e-ticaret yapmak mümkün elbette. Ancak oldukça zor olduğunu söyleyebilirim. Bunun yerine yabancı ülkelere özellikle Amerika ve Kanada gibi ülkeler için stoksuz e-ticaret yapmak daha kazançlı olmaktadır. Neden derseniz tek sebebi dolar üzerinden satılması ve müşteri psikolojinin oldukça farklı oluşudur.
Türkiye'de stoksuz şekilde e-ticaret yapmak için öncelikle güvenilir bir toptancı bulmanız gerekli. En büyük problem burada başlıyor. Güvenip anlaşma yapmanız durumunda ise bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. En çok karşılaşılan problem ürün güncellemelerinin zamanında yapılmamasıdır. Mesela müşteri sitenizde ürün var görüyor ve sipariş veriyor. Ancak toptancı ürünlerin stok güncellemesini yapmadığı için siz olmayan bir ürünü satmış oluyorsunuz. Bu durumda ise müşteri sizi tanıyor. Toptancıyı bilmediği için en büyük darbeyi siz alıyorsunuz. Özellikle sosyal medya üzerinden olumsuz şekilde de paylaşılırsanız daha işe başlamadan darbeyi yemiş oluyorsunuz. Bu nedenle bu sektör ülkemiz de oldukça zordur.
Bununla beraber hem siteyi, hem ürünü kendi bünyesinde sunan anlık güncelleme yapan sistemlerde mevcut. Bu şekilde çalışan firmalar size siteyi hazır şekilde kurup teslim ediyor. Öncelikle kötü tarafı kurdukları sitenin alt kısmında stoksuz e-ticaret sisteminin adı geçiyor. Diğer husus ise size ürün başına kar oranı veriyor. Ancak bunu görünce hemen sevinmeyin. Çünkü burada bir kelime oyunu var. İşin detayı ise şu şekildedir:
Ürün fiyatı 100 TL olsun. Bu ürün satıldığında öncelikle toptancı ürünün 60 TL'ye alındığını ve karın 40 TL olduğunu söylüyor. Bu 40 TL'nin ise size en fazla %60'nı veriyor. Yani 100 TL'lik ürün size 24 TL kazandırıyor. Bununla beraber kazandığınız bu parayı almanız için size kota koyuyor. Ancak sitesinde bu kotodan söz etmiyor. Siz sistemi satın aldıktan sonra görüyorsunuz. Ortalama 500 TL ödeme limiti koymaktalar. Üstelik ürün ödemeleri o firmanın hesabı üzerinden olmakta. Yani size ürün iptal edildi diyerek kazancı kendi hesabına geçirmesi mümkün. Bunlar sadece birer örnektir.
Bu yazım da ilginizi Çekebilir >> Online İş Kurmak

Denemek İsteyenlere Tavsiyem

İnternetten e-ticaret işine girmek istiyorsanız öncelikle bilmeniz gereken biraz paranızın olmasıdır. Bununla beraber Affiliate marketing ile e-ticaret yapmanız mümkün. Bu konuda ise ise MiniHomy Partnerlik sistemini öneririm. Sisteme üye olup %40 ile %5 arası karlı şekilde ürün satışı yapabiliyorsunuz. ürünleriniz Google ve Microsoft pazarlarında sergileniyor. Daha yeni olan bu kuruluş kurduğu Telegram grubu üzerinden de size her konuda Türkçe olarak destek veriyor. Bununla beraber referans sistemi de mevcut. Yani sizin öneriniz ile sisteme katılan herkesten %5 alıyorsunuz. Sitedeki ürünlerin hepsi analiz edilip yükleniyor. Hedef kitle olarak Kanada veya Amerika olarak düşünebilirsiniz. Fiyatlar da o ülkelere göre oldukça ucuz. Bu nedenle satılma ihtimali oldukça yüksek. Size düşen sosyal medya araçlarından trafik göndermek ve para kazanmak. Yapılan güncellemeler ile yakın zamanda %100 kazanç sağlayan bir sistem kuracaklarını duyurdular. Bu nedenle fazla zaman harcamadan ilk sisteme girenlerden olmanızı öneririm. Sistemin en güzel yanı ise kazançlarınızı banka hesabınıza alabilmenizdir. Yani önce Payoneer hesabınıza oradan ücretsiz olarak IBAN numaranıza gönderilmektedir. Hemen ücretsiz şekilde buradan deneme hesabınızı oluşturabilirsiniz.
Eğer ülkemizde e-ticaret yapmayı düşünyorsanız size Drop Gelir E-Ticaret Eğitimi almanızı öneriyorum. Bu eğitim uzun yıllardır e-ticaret işi uğraşan ve halen kendi siteleri ve pazar yerlerinden satış yapan konusunda uzman Mustafa Koca tarafından hazırlanmıştır. Şimdilik 100 kontejyan ile sınırlı bu eğitime katılmak için hemen tıklayın. Dilerseniz sorularınızı buraya tıkladıktan sonra resmi sitesi üzerinden Whatsapp aracılığı ile sorabilirsiniz.
Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bununla beraber güncel içeriklerimi takip etmek adına Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarımı takip edebilirsiniz.
Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)