Instagram Hesap Büyütme Teknikleri

admin
0
Ülkemiz, bildiğiniz gibi sosyal medya kullanımında Avrupa birincisi. Bu durum ise para kazanmak adına sosyal medyanın etkin şekilde kullanılması gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatır nitelikte. Özellikle internet üzerinden para kazanma yolları ile ilgileniyorsanız ister pazarlamacı olun isterseniz blog sahibi Instagram'ı etkin şekilde kullanmanız gerektiğini bilin. Bu kapsamda sizlere Instagram hesap büyütme teknikleri hakkında bilgi vermek istedim. Özellikle Freelance Yaşam Tarzı kitabımda da söz ettiğim en iyi kazançların başında sosyal medya araçları gelmektedir. Bu kısa yazım sayesinde eminim sizin de Instagram kullanımına farklı bir bakışınız oluşacaktır.

Instagram Algoritmasını Tanıyalım

Instagramı etkin şekilde kullanabilmek adına öncelikle sistemi tanımamız gereklidir. Nelere duyarlıdır, nasıl analiz yapar veya neleri sevmez hepsini bilmemiz mümkün olmasa da en önemli olanlarını bilmemiz şarttır.
Basit ve daha kolay anlaşılması adına Instagram hesap büyütme teknikleri açısından en önemli dikkat edilmesi gereken maddeler şunlardır:
  • Etkileşim Hızı,
  • Etkileşim,
  • Gösterim Oranı.
Özellikle bu üç noktaya dikkat etmemiz ve paylaşımlarımızı bu yönde yapmamız gereklidir. Şimdi kısa açıklamalar ile tam olarak ne demek istediğime bakalım.

Etkileşim: Instagram, çoğu sosyal medya platformlarında olduğu gibi insanların etklişimlerine önem verir. Bir gönderinin beğenilmesi, paylaşılması ve hatta yorumlar alması Instagram gözünde önemlidir. Bu nedenle paylaşımlarınızı yaparken dikkat çeken ve özgün içerikler olmasına özen göstermeniz gereklidir. Bununla beraber Pinterest gibi platformlar ile gönderilerinizi destekleyebilirsiniz.

Etkileşim Hızı: Dijital dünya daima yeni bilgiye açtır. Bununla birlikte tüketim hızı oldukça yüksektir. Bu neden Instagram gönderileriniz adına hızlı tepkiler alınması gönderinin daha fazla kitleye ulaşmasını sağlar. Buna dikkat ederek yapılan paylaşım kısa süre içinde milyonlarca kişiye ulaşabilir. Bu nedenle aksiyona geçirici ve insanları daha çok paylaşmaya itici özgün içerikler girmeniz önemlidir.

Gösterim Oranı: Instagram hesap büyütme teknikleri denildiğinde en önemli noktalardan biri de gösterim oranıdır. İnsanlar ne kadar çok içeriği görürse size dönüşü o kadar çok olacaktır. Instagram ise bu noktada yeni içeriklere daha fazla şans tanıyor gibi. Bu nedenle özgün ve sürekli yeni paylaşımlar gösterim oranınızı arttıracaktır. Bu noktalar ışığında yapılacak paylaşımlar size daha fazla kazanç olarak geri dönüş sağlar.

Instagram Hesap Büyütme Teknikleri Neden Önemlidir?

Instagram hesap büyütme teknikleri özellikle reklam maliyeti ve bilinirlik için önemlidir. Her ne iş yapıyorsanız yapın kesinlikle Instagram desteğine ihtiyacınız olacaktır. Hizmet veya ürün satışı hiç farketmeksizin müşterilerinize en iyi şekilde sunum yapacağınız platformların başında Instagram gelmektedir. Bu nedenle organik olarak yani dışarıdan beğeni, takipçi vb. almadan büyütülen Instagram hesapları firmaya veya kişiye oldukça iyi dönüşler sağlar.
Örnek olması açısından çalışmasını yürüttüğüm bir tarif sitesinde en çok trafik Instagram ve Pinterest üzerinden gelir. Üstelik Instagram hesabı 20k üzeri olmasına rağmen dışarıdan oldukça iyi sponsor paylaşım teklifleri almaktadır. Bununla beraber trafik sağlama açısından da oldukça önemli bir kanaldır.

Instagram Hesabını Büyütmek İçin Etkileşim Arttırma Yolları

Instagram etkileşim arttırma teknikleri denildiğinde akıllara ilk gelen bonuslardır. Yani ücretsiz olarak ürün veya hizmet sunma yöntemidir. Bu kapsamda özellikle odaklı bir kitleye sahipseniz yarışmalar düzenleyebilirsiniz. Yarışma örneklerine eminim çok denk gelmişsinizdir. Sizden bir hesabı beğenmenizi, gönderiyi paylaşmanızı veya birilerini etiketlemenizi isterler. Sonrasında ise sizi çekilişe katarlar. Bu çeşit basit yöntemler sayesinde oldukça yüksek geri dönüşümler elde edebilirsiniz.
Bir başka yöntem ise soru ve cevap çalışmalarıdır. Instagram üzerinden sağlanan kolaylıklar ile kullanıcılarınıza verdiğiniz hizmet veya sunduğunuz ürün ile alakalı soruları cevaplayarak etkileşim sağlayabilirsiniz. Çünkü kullanıcılar genel olarak yetkili bir ağızdan ürün veya hizmet hakkında merak ettiklerinin cevaplanmasını isterler. Bu hem ürüne hem markaya güven duyulmasını sağlar.
Son olarak paylaşımlarınız için saat seçimi, hastag kullanımı ve çapraz paylaşım noktalarına dikkat etmeniz gereklidir. Özellikle diğer bloğumda yazmış olduğum Sosyal Medya Paylaşım Saatleri başlıklı yazıma göz atmanızı öneririm. Bununla beraber hastag kullanımı için tagsfinder.com veya all-hashtag.com ücretsiz araçları kullanabilirsiniz.
Bu yazımda sizlere Instagram büyütme teknikleri hakkında bilgi verdim. Özellikle online iş kurmak isteyenlerin işine yarayacak bilgiler olduğuna eminim. İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bununla beraber güncel içeriklerimden haberdar olmak adına Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarımdan beni takip edebilirsiniz.
Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)