Stoksuz E-Ticaret Nasıl Yapılır?

admin
0
Stoksuz E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Stoksuz e-ticaret nasıl yapılır diye en çok sorduğumuz dönemdeyiz. Malum pandemi nedeniyle birçok sektör zor duruma girdi. Durum böyle olunca da çalışanlar farklı iş modelleri aramaya başladılar. Bu kapsamda da sizlere corona döneminde aksi bir seyir izleyen stoksuz e-ticaret hakkında bilgiler sunacağım.

Stoksuz E-Ticaret Nedir?

E-ticaret modelleri arasında herkesin yapabileceği bir iş modeli diyebiliriz. İster ek iş isterseniz full time iş olarak yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan bir toptancıdır. Aslında toptancıdan ziyade istediğiniz zaman size ürün sunacak üreticiler veya aracılardır. En çok yapılan yöntemi belirli nitelikli ürünleri araştırıp satışa sunma modelidir. Yarı zamanlı çalışanlar genel olarak birkaç ürün için anlaşır ve bunları Trendyol, HepsiBurada, Gittigidiyor veya Amazon gibi e-ticaret pazarlarında satıyorlar. Ancak bu pazarlarda birçok işlem giderleri vb. oluyor. Üstelik ürün sunduğunuz pazarların şartlarını bilmeniz ve ona göre fiyatlandırma yapmanız gereklidir. En ufak kötü yorum veya iade durumlarında cezalar alabilirsiniz. Sonuç olarak e-ticaret pazarlarında tecrübeli olmanız size kazandıracaktır. Bununla birlikte birçok e-ticaret platformu ürün satmanız için sizden bir işletme olmanızı ister. Yani bireysel olarak ürün satmanıza izin vermezler. Bu durumu aşmak mümkün mü dersek evet mümkündür. Firma olmadan da toptancı veya ücretli bir firma üzerinde hizmet alarak e-ticaret işinize girmeniz mümkündür.

Reklamsız E-Ticaret Yapılır mı?

Eskilerin söylediği bir söz vardır "Para, parayı çeker." şeklinde. İşte bu durum tam olarak e-ticaret için geçerlidir. Aslında genel olarak dijital pazarlama kolu için bunu diyebiliriz. Yani ne kadar para varsa o kadar kazanırsınız.

Stoksuz e-ticaret nasıl yapılır diye denemek isteyebilirsiniz. Bunun için binlerce lira harcamanıza gerek yoktur. En basit yöntem firma kurmadan Wordpress Başlangıç Rehberi ile e-ticaret sitenizi kurmaktır. Bundan sonrasında ise anlaştığınız bir aracıdan ürünlerinizi XML kullanarak veya kendiniz topluca ekleyebilirsiniz. Bunlar için biraz bilginiz olsa sizin için yararlı olacaktır.

Reklamsız e-ticaret elbette yapılır. Ancak sistem kendini çevirir düzeyde olur. Yani masraflarınız çıkar. Fakat bu şekilde nereye kadar çalışabilirsiniz tartışılır.

Reklamsız stoksuz e-ticaret yapmak için Facebook, Instagram mağaza özelliklerini kullanabilirsiniz. Bunun dışında letgo veya benzeri uygulamaları kullanabilirsiniz. Tüm işlemleri tek başına yapmanız oldukça zaman alır. Bu nedenle reklam zorunluluğu olmamakla birlikte, reklamsız çok kazanmanız mümkün değildir.

Stoksuz E-Ticaret İçin Hangi Ülkede Satış Yapılmalı?

Ülkemizi düşündüğümüz zaman stoksuz e-ticaret konusunda ne yazık ki tam olarak verim alamayız. Bununla beraber büyük e-ticaret siteleri ile rakip olmak oldukça maliyetli olmakta. Milyonlar kazanmasak bile aylık 10 ile 20 bin arasın kazanmak başlangıç için iyi olacaktır. Ancak bu kadar kazanç için firma olmanız gereklidir. Elbette firma olmadan kazanabilirsiniz ancak bu durumda aracı kurumlardan hizmet almanız gerekir.

Mesela bu tarz paket iş modeli satan birkaç kişi veya firma var. Üstüne bir de size ücretli eğitim satarlar ve sonuç olarak işe başlamadan cebinizden en az beş bin lira çıkmış olur. Üstüne satış olması için ücretli reklam yapmanız gerekir ki doğru bilgilere sahip değilseniz yanlış reklam verebilirsiniz. Bu durumda da "eğitim almadığınız bu nedenle yapamadınız" derler. Hepsini geçelim satış komisyonları da oldukça düşüktür. Bu nedenle genel olarak Türkiye için stoksuz e-ticaret yapmanız önerilmez. Bunun yerine Amazon yapmanızı önerirler. Ancak bu iş içinde firma kurmanız gereklidir. Tabi yine aynı taktikler ile sizin yerinize işlemleri yapan ve üstüne eğitim satan firma ve kişiler vardır. Bunlarla çalışmak sizin için ne kadar yararlı olur tartışılır.

Kısaca pazar olarak ülke dışını seçmek bize döviz kazandıracaktır. Elbette bunun için firma kurmak gerektiğini düşünebilirsiniz. Son başlıkta bu konu hakkında detaylı bilgi vereceğim.

MiniHomy Stoksuz E-Ticaret Modeli

Firma Kurmadan Stoksuz E-Ticaret Yapılır mı?

Maddi imkanlarımız sınırlı ama e-ticaret işine girmek istiyoruz. Bunun için firma kurmak gerekli mi? Firma kurmak yani marka olmak elbette size getiri sağlar. Ancak bu modeli part time yapmak için firma kurmadan da çalışmanız mümkün. Özellikle öğrenci veya ev hanımları sunacağım firmayı tercih etmekteler.

Firma kurmadan 40'dan fazla ülkeye satış yapmanızı sağlayacak olan sistemin adı MiniHomy'dir. Bu sistemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Sattığınız ürünlerden net 40% kar alırsınız,
  • Kendi alan adınızı (sitenizinismi.com gibi) kullanabilirsiniz,
  • Sitenize üzerinde sınırsız ürün listeleyebilirsiniz,
  • Chrome eklentisi ile dilerseniz Aliexpress ürün ekleyebilirsiniz,
  • Siteniz için özel takip konu kullanabilirsiniz,
  • Facebook casus hizmeti ile ücretli reklamlarınızı uzman gibi verebilirsiniz,
  • Facebook Piksel, Google Analitik kodlarınızı ekleyebilirsiniz,
  • Google, Instagram ve Facebook mağazalarına topluca ürünlerinizi ekleyebilirsiniz,
  • Ödeme sistemi olarak Shopify Payments, Amazon Pay, PayPal, Apple Pay, Google Pay gibi alternatifleri sunuluyor,
  • Paneliniz üzerinden ücretsiz eğitim videoları sunuluyor,
  • Çok ilgili bir ekip ve 7/24 destek veriyor,
  • Ürünlerin kargolaması, iadesi vb. tüm aksiyonları MiniHomy yapıyor,
  • Ödemelerinizi dolar olarak Payoneer hesabınıza alıyorsunuz,
  • Ücretsiz bir hafta deneme yapabiliyorsunuz,
  • Deneme süreci için sizden kredi kartı istenmiyor,
  • Telegram gurubu ile tüm satıcılar tecrübelerini paylaşıyor, destek alıyor.

Bu işi kendiniz Shopify ile yapmak isteseniz aylık 29 $ ödeme yapmanız gerekecektir. Ayrıca ürünleri de siz bulacaksınız ki bu oldukça sıkıntılı bir durumdur. Bununla beraber gönderim, iade gibi aksiyonları da siz yapacaksınız. Ancak MiniHomy sistemi ile ne ürün derdiniz ne de kargo, iade gibi durumları düşünmeniz gerekmiyecek. Bu fırsatı değerlendirmek için HEMEN TIKLAYIN! Ücretsiz olarak hesabınızı açın. Eğer bu iş modeli size uygun ise aylık sadece 5,90 $ ile devam ediyorsunuz. Kısaca sıfır harca ile bir hafta bu işi deneyerek kararınızı verin ve zaman kaybetmeden başlayın.

Bu içeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Bununla beraber en güncel içeriklerim için Instagram, Facebook veya Twitter hesaplarımdan beni takip edebilirsiniz.

Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)