Kurumsal Danışmanlık Hizmeti Nedir?

admin
0
Kurumsal Danışmanlık Hizmeti Nedir? I Kurumsal Danışman Kimdir?
Teknolojik gelişmeler sayesinde artık milyonlarca insana anında ulaşabilmenin mümkün olduğunun farkındayız. Bu kapsamda da kurumsal danışmanlık hizmeti almak veya bu konuda bir uzman çalıştırmak artık firmalar için önemli kalem haline geldi. Bu yazımda sizlere kurumsal danışmanlık nedir ve neden alınmalı gibi temel soruların cevaplarını vereceğim.

Kurumsal Danışman Kimdir ve Önemi Nedir?

Konunun daha iyi anlaşılması açısından fiziksel bir örnek ile açıklayalım. Bir dükkan açacağımızı düşünelim. Sıradan bir girişim olsun ve bir kafe açalım. Bu durumda eğer profesyonel bir şekilde iş yapmak isteyeceksek ya işi çok iyi bilmemiz veya işi bilenler ile çalışmamız gerekecek. Çünkü bir girişimci de olsak hiç bir konuda %100 bilgi ve deneyim sahibi olamayacağımız bir gerçektir. Özellikle konsept bir kafe olacaksa iç mimar ve tasarımcılar ile çalışırız değil mi? Bununla beraber duyuru için el ilanları ve açık hava reklamları veririz. Bunların hepsi aslında eskilerde kaldı diyebilirim.
İşte bu kapsam da yapılan bir işi daha fazla geliştirip, kazancınıza kazanç katmak isterseniz dijital dünyaya adım atmanız gereklidir. Bu adımı atmak içinde ya dijital dünyaya giriş için bilgi ve deneyime sahip olmalı veya kurumsal danışman ile çalışmalısınız. Yani kurumsal danışman size dijital dünyanın kapılarını açan kişidir. Bunun için sosyal medya hesapları açmak veya bir web sitesi kurdurmak sadece başlangıç olacaktır. Özellikle web sitem olsun diye bir site kurdurursanız daha en başında battınız diyebilirim. İşte tüm bu konuların üstesinden gelmek için işlemenize özel kurumsal danışmanlık hizmeti almanız gereklidir. Eğer bütçeniz iyi ise bu konuda bir çalışanda alma seçeneğiniz var tabi ki. Ancak seçiminiz ne olursa olsun uzman ve işi bilen biri olduğundan emin olmalısınız. Çünkü bu sektörde ucuz bütçeli birçok hizmet veren bulabilirsiniz. Bunların genel izlediği yol ise kısa sürede sizi arama motorlarında yükseltip kazanç sağlamaya yöneliktir. Bunun için de illegal yani Google tarafından onaylanmayan SEO yöntemleri kullanırlar. Bu yöntemler kısa vadede size güzel görünse de uzun vadede sitenizin ve işletmenizin arama motorlarından silinmesine neden olabilir.

Kurumsal Danışmanlık Hizmeti Neleri Kapsar?

Genel olarak yapılacak işlemler anlaşmalar ile belirlenir. Eğer ilk defa dijital dünyaya adım atacak bir işletme iseniz yapılaca olan başlıca işlemler şu şekilde sıralanabilir:
  • Öncelikle işletmenize uygun bir web sitesi kurulur,
  • İşletmeniz için Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesapları açılır,
  • Siteniz arama motorlarına kayıt ettirilir,
  • İşletmeniz arama motorlarının haritalar hizmetine kayıt ettirilir,
  • Siteniz ve sosyal medya hesaplarınız için SEO çalışmaları yapılır,
  • Örnek olması amacı ile SEO uyumlu içerikler girilir,
  • İsteğiniz doğrultusunda size web site ve sosyal medya kullanımı için eğitim verilir.
Bunlar başlangıç olarak yapılacak işlemlerdir. Genel olarak işletmeler bu hizmeti alıp daha sonraki aylarda kurumsal danışmanlık hizmeti almak istemezler. Oysa yukarıda saydığım işlemler sadece dijital dünyaya adım atmanızı sağlayacak temel hizmetlerdir. Bu temeller üzerine paylaşımlar ve içerikler SEO uyumlu şekilde girilmeli ki hedefe ulaşılabilsin.
Tüm bunların ışığında kurumsal danışmanlık hizmeti aldığını freelancer veya kurumlar sizlerin yerine belirli plan dahilinde içerikler girer, reklam çalışmaları yapar ve size daha fazla kazanç sağlarlar. Bu nedenle eğer siz de işletmenizin internet dünyasından en iyi şekilde temsil edilmesini istiyorsanız kurumsal danışmanlık hizmeti almanız kaçınılmazdır.
Bu içeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Ayrıca güncel içerik ve hizmetlerimden haberdar olmak adına Instagram ve Facebook sayfalarından beni takip edebilirsiniz. Ayrıca kurumsal danışmanlık veya diğer hizmetlerim için iletişim kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)