Niche Blog Açmak Ne Kadar Kazançlı?

admin
0
Niche Blog Açmak

Özellikle internet ortamında gezerken bazı sitelerin sadece bir konu ile alakalı olması sizinde ilginizi çekmiştir. Öyle ki içeriklere baktıkça bu işi bilen birinden bilgi alırcasına dikkat ederiz. İşte işinin ehli gibi görünen ve bir konuya yoğunlaşmış bu tarz web sitelerine niche blog veya site diyoruz. Bu yazımda ise sizlere Niche blog açmak ve para kazanma yöntemleri hakkında bilgi vereceğim. Niche blog açmak aslında işleyiş bakımından normal bir site kurulumundan farklıdır. Tek farkı ise bir ürüne veya hizmete özel olarak tasarlanmış olmasıdır. Şimdi adım adım hangi yolları izleyerek Niche site kuruluyormuş bakalım.

Niche Blog Açmak İçin Domain Belirleyin

Domain yani alan adı sitenize giden yoldur. Bu nedenle yolunuz ne kadar akılda kalıcı olursa kazancınıza o kadar katkı sağlar. Anlamsız ve zor alan adı yerine basit ama etkili bir alan adı seçilmesi gereklidir. Örneğin bir ayakkabı konulu niche blog açmak istiyorsanız alan adınızda ayakkabı kelimesi geçmesi gereklidir. Bu bir zorunluluk değildir ancak artısı olduğunu söylemeliyim. Ayakkabı kelimesi geçirip saçma sapan tamlamalar yapılmasını istemediğimi de belirteyim. Domain uzantısının com olanından almanız bir zorunluluk değildir. Ancak genel olarak kullanıcılar bakımından com uzantısının yeri ayrıdır. Zaman zaman Google'unda bu tarz ayrım yaptığı haberlerini duymuşsunuzdur. Bu nedenle mümkünse com uzantılı alan adlarını tercih etmelisiniz.

Niche Blog Açmak İçin Hosting Seçimi

Genel olarak CDN kullanmamak adına hosting merkeziniz hizmet vermeyi hedeflediğiniz ülkeye yakın olması gereklidir. Yani ülkemizi hedefliyorsanız yerel hosting firmaları ile çalışmanız daha yararlı olacaktır. Bunun tersi yani yabancı bir ülkeyi özellikle ABD'yi hedefliyorsanız yabancı hosting firmaları ile çalışmanız kazancınız ve SEO açısından daha sağlıklı olacaktır. Bu aşama sizlere yardımı olacağını düşündüğüm ve daha önce yazmış olduğum iki içeriği paylaşmak isterim.
Bu içerikleri En İyi Yabancı Hosting Firmaları ve En İyi Yerli Hosting Firmaları başlıkları ile yazdım. İçeriklere ulaşmak için başlıklara tıklamanız yeterlidir. Bununla beraber Wordpress Başlangıç Rehberi takıldığınız yerde yardımınıza koşacaktır.

Niche Blog Açmak İçin Tema Seçimi

Tema konusunda internette binlerce ücretsiz ve ücretli seçeneğiniz var. Ancak buradaki önemli nokta ücretsiz temaları bilinen kaynaklardan almanızdır. Özellikle forum siteleri gibi yerlerde ücretsiz dağıtılan birçok ücretsiz tema içeriğinde casus kodlar gizleniyor. Bu kodlar sayesinde ilerleyen zamanlarda sitenize link koyabiliyor veya yönetimi ellerine alabiliyorlar. Bu durumu aşmak adına alacaksanız yazılım firmasının sitesinden indirmeniz gereklidir. Bu konuda sizlere önerim themeforest.com gibi siteler olacaktır. Hatta birden çok site kuracaksanız tek tek ücret ödemek yerine mythemeshop'un aylık üyesi olabilirsiniz. Tek bir temadan daha ekonomik ve tüm temalara ulaşım hakkınız oluyor. Bu havuz siteler Wordpress konusunda dünya çapında güvenilir olarak kabul edilmektedir.

Niche Blog Açarak Para Kazanma

Sitemizi kurduk ve sıra geldi para kazanma konusuna. Kurduğunuz site üzerinden birçok yöntem sayesinde kazanç sağlamanız mümkündür. Genel olarak öncelikli olarak Google Adsense ve Affiliate marketing yöntemleri kullanılmaktadır. Bunların dışında Niche bloğunuz üzerinde firma veya kişisel siteler için sponsorlu içerikler paylaşabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise banner ve link reklamı alma yöntemidir. Bunun için sitenize reklam aldığınızı forum sitelerinde duyurarak ilgili kişilerin sitenize reklam vermesini sağlayabilirsiniz. Adsense onayı yeni bir siteye hemen verilmemektedir. Bu nedenle Adsense Alternatifi Siteler başlıklı yazım ilginizi çekebilir. Bununla beraber özellikle ülkemiz dışı bir hedef kitleniz var ise kesinlikle clickbank.com sitesinden kazanç sağlayın derim.
Dilerseniz tüm site kurma işlemleri sizin yerinize ben yapabilirim. Bunun için iletişime geçip fiyat teklifi istemeniz yeterlidir. Eğer yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca beni FacebookTwitter ve Instagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.
Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)