E-Kitap Yazarlığı ve Kazançları

admin
0
E-Kitap Yazarlığı ve Kazançları

E-kitap yazarlığı ve kazançları konusunda son günlerde sıkça arama yapılmakta. Bu nedenle bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Teknolojinin gelişimi ile birlikte artık yüzlerce kitabı bir cep telefonunda veya e-kitap okuyucular içerisinde taşıyabiliyorsunuz. Bu teknolojinin okurlara sağladığı en önemli özelliklerden biri. Diğer tarafta ise kitap yazarlarına da oldukça kazançlı bir iş imkanı sunmaktadır. Mesleki olarak kitap yazarlığı gibi düşünebileceğimiz e-kitap yazarlığı terimi günümüzde oldukça sık kullanır oldu. Hal böyle olunca insanın aklına e-kitap yazarlığı ve kazançları konuları gelmiyor değil.

E-kitap sektörü özellikle yurt dışında milyon dolarla ifade edebileceğimiz bir pazar payına sahiptir. Ülkemizde ise daha gelişme aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum ise e-kitap yazarları açısından oldukça iyi bir pazar olmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle yurt dışında yaşayan ve belirli konular e-kitap yazıp internette satan bir çok Türk ile karşılaşabilirsiniz. Bununla beraber ülkemizde yaşayıp e-kitap yazan kişi sayısı az değildir. Her ne kadar hobi amaçlı yazan olduğu gibi e-kitap yazarlığı ile para kazananların sayısı da her geçen gün artmaktadır. İşte bu durumu irdelemek ve hatta size yeni bir kazanç kapısı sunmak adına bu yazıyı paylaşmak istedim.

E-Kitap Yazarlığı Neden Tercih Edilmeli?

Bu konuyu ülkemiz açısından değerlendirelim. Bildiğiniz gibi kağıt fiyatları, kitap basımı ve yayıncılık hizmetleri her geçen gün artmakta. Durum böyle olunca asıl kazanması gereken yazara pek bir getirisi olmamakta. Rakamlar ile konuşursak 5 TL ile satılan bir kitap yazarına yarısından bile az kazanç sağlamaktadır. Bu nedenle fiziksel kitap yazarları ve yayın evleri artık çıkan kitaplara ek e-kitap formatını da çıkarmaktalar.

Durumu e-kitap açısından değerlendirirsek oldukça kazançlı olduğunu görebiliriz. Yazdığınız e-kitapları Amazon, Google Play Store, Apple Store vb. pazarlara kendiniz yükleyebiliyorsunuz. Bunun için sizden bir ödeme istenmemektedir. Bununla beraber size düşen sadece kitabınızı yazmak ve pazara yüklemek. Ayrıca tanıtım yaparsanız da kazancınız artar tabi ki.

Diğer bir yöntem de kendi web sitenizi kurabilir ve o site üzerinden satış yapabilirsiniz. Hatta dilerseniz sitenizi anahtar teslimi kurup size teslim edebilirim. Bunun için iletişime geçebilir veya sunduğum web site seçenekleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu işin en güzel yanı ise sürekli kazanç olmasıdır. Pasif kazanç dediğimiz bu modelde bir kere efor harcayıp bir ürün oluşturur ve sonrasında kazancınızı sürekli hale getirmeniz mümkündür. Üstelik bu yöntem için sadece okuma ve yazma bilmeniz yeterli. Bir konuda uzman olabilir veya araştırıp bir e-kitapta oluşturup satışa sunabilirsiniz. Kişisel olarak sizde evinizden veya yolda otobüste bile e-kitap yazıp satabilirsiniz. Bunlar gibi daha bir çok sebepten dolayı e-kitap yazarlığı ve kazançları insanlara cazip gelmektedir.

E-Kitap Kazançları Rehberi

E-Kitap Yazarlığı ile Ne Kadar Kazanırım?

E-kitap yazarlığı konusunda kazancınızı etkileyen bir çok etken vardır. Öncelikle e-kitabınızın konusu, okuyucuya katkısı oldukça önemlidir. Bununla beraber yazım dili ve satış ülkesi de kazancınızı etkilemektedir. Örnek vermek gerekirse Amerika'da milyonlar kazanan sıradan insanlar mevcut. Hatta haber konusu bile olmuşlardır. Buna en iyi örnek Amanda Hocking verilebilir. İnternette kısa bir araştırma yapıldığında bir zamanlar sıradan bir insan olan Amanda'nın e-kitap yazarak milyon dolarlık bir satışa ulaştığını görebilirsiniz.

Satılabilir E-kitaplar Nasıl Yazılmalıdır?

Pasif iş modellerinden olan e-kitap yazarlığı sizin de ilginizi çekmiş olabilir. Hatta bu konuda belki de araştırmaya bile başlamış olabilirsiniz. E-kitap yazarlığı dışarıdan bakıldığı zaman size kolay görülebilir. Oysa bir kaç detayı bilmeden yazacağınız e-kitaplar satılmayabilir. Peki bu tiyoları nereden alacaksınız? Size kim neden bu noktalar hakkında bilgi versin ki? bu tür soruları şuan düşünüyor olabilirsiniz.

İnsanlar bedava bilgiye önem vermedikleri gibi yapılan işi kanıtlayan bilgiye de binlerce lira vermektedir. İşte size bu iş modeli hakkında rehberlik edecek olan E-Kitap Kazançları isimli rehberi önerebilirim. Kanıtlanmış kazanç yöntemi olmasının yanında size ek olarak sunduğu hazır dosyalar sayesinde de oldukça kolaylık sağlamaktadır. Şöyle ki rehbere sahip olduğunuz zaman e-kitap kapakları ve e-kitap yazma şablonuna ek olarak sahip olmaktasınız. Özellikle e-kitap şablonu içindeki boşlukları doldurup içindekiler kısmını güncellediğiniz zaman e-kitabınız hazır oluyor. E-kitabı açtığınız zaman içindekiler kısmındaki bir konuya tıkladığınız zaman o sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Bu rehber hakkında daha fazla bilgiyi buradan olabilir ve sorularınızı iletebilirsiniz. Şimdiden sizlere bol kazançlar dilerim.

Eğer yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca beni FacebookTwitter ve Instagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.


Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)