Google İşletme Yorumları Neden Görünmüyor?

admin
0
Google İşletme Yorumları Neden Görünmüyor?
Google İşletme Yorumları Neden Görünmüyor?

Google işletme yorumları firmalar için oldukça kıymetlidir. İnternet üzerinden veya fiziksel hizmet bile sunsanız her iki durumda da değerlidir. Yeni müşteriler kazandıracağı gibi işletmemizin marka bilinci oluşturmasına katkı sağlar. Google işletme sayfaları haritalar üzerinde işletmenizin belirtmenize olanak verir. Bu sayede müşteri sizi rahatlıkla bulabilir. İşletme türüne göre ek özelliklerde sunulmaktadır. Son zamanlarda Google İşletme Sayfası için sunulan uygulama için kaldırılma kararı alındı. Mobil cihazlar üzerinden profilinizi yönetmenizi ağlayan bu uygulama artık olmayacak. Bunun yerine Google Maps yani haritalar uygulaması üzerinden güncellemelerinizi yapabileceksiniz. Konu hakkında işletme sahiplerine bilgilendirme e-mailleri gönderildi. Anlaşılması açısından tekrar belirtiyorum ki hesabınız ile ilgili bir durum söz konusu değil. Sadece mobilde kullanılan Google İşletmem uygulaması artık olmayacak.

Google İşletme Yorumları Görünmüyor mu?

Google birçok hizmetinde algoritmasını en iyi şekilde güncellemeye devam ediyor. Google işletme sayfaları da bu hizmetlerinden biridir. Haksız rekabet olmaması için sahte yorumları ayırt etmeye çalışıyor. İşletmenize yorum yapanın profilinizi nasıl bulduğu bu durumda önem kazanıyor. Yakın zamanda uygulamanın da mağazalardan kaldırılması bazı yorumların görünmemesine neden oldu diye düşünülüyor. Belki olmuştur belki olmamıştır. Son günlerde haritalar üzerinden yapılan yorumlar hemen yayınlanıyor. Yorumu haritalar dışında yapanlar ise profilinde yorumları göremiyor. Bildiğim kadarıyla Google uzmanları konu hakkında haberdar ve çalışmalarına devam ediyor.

Ücretli Alınan Yorumlar Faydalı mı?

"Elbette faydalı hatta işletmenizi uçurur ve SEO açısından zirvelere çıkarsınız, orada çakılı kalırsınız..." demeyi isterdim. Google algoritmaları sayesinde artık sahte olan ne varsa anlaşılıyor. Bu nedenle benzer hizmet alan birçok işletme yorumları görülmüyor. Bunların incelemesi uzun sürüyor veya onaylanmıyor.

Google, kullanıcılarına en iyi hizmeti ve en doğru çözümü sunmak ister. Bu nedenle iş ortaklarından da dürüstlük bekler. Firmanıza katkı sağlayacağını düşündüğünüz ücretli yorumlar veya yıldız verme hizmetleri markanızı olumsuz etkiler. Bu tip hizmetlerden uzun durun. Özellikle toplu yapılan veya VPN ile IP değiştirme yöntemleri ile yapılan işlemlerden uzak durun. Size tavsiyem hizmet verdiğiniz müşterilerinizi yorum yapmaları için yönlendirmenizdir.

Google İşletme Yorumları Görünmesi İçin Ne Yapmalı?

Bu başlık altında sizinle paylaşacaklarım kişisel tecrübelerimden ibarettir. Müşterilerinize yorum yapmalarını istemeniz gayet normaldir. Bir müşteri yorum yapmak isterse şirketinizin profil linkini direkt atmayın. Müşterinize Google üzerinde işletmenizi aramasını ve yorum yapmasını da söylemeyin. Bunun yerine profilinizi Google haritalar üzerinden bulup yorum yapmasını özellikle belirtin. Bu tarz yapılan yorumlarda genellikle sıkıntı olmuyor ve kısa sürede yayına alınıyor. Sanırım yapılan güncellemelerden olsa son zamanlarda yorumların görünmemesi üzerine çok şikayet geliyor. Söz ettiğim şekilde de yorumlar yayınlanmıyorsa Google İşletmem resmi destek formu üzerinden iletin. Denk gelirse ben veya diğer gönüllü ürün uzmanı arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Google İşletme Sayfamdaki Olumsuz Yorumları Nasıl Silebilirim?

İşletme sahipleri yapılan yorumların hep olumlu olmasını ister. Bununla birlikte çoğu işletme müşterinin en iyi şekilde hizmet almasını sağlamaya çalışsa bile her zaman istediği yorumu alamaz. Müşteriyi memnun etmek bazen zor olabilir. Bu ve benzeri senaryolarda da olumsuz yorum yapan müşterilerle karşılaşılabilir. 

Peki yapılan bu olumsuz yorumları nasıl silebiliriz? Olumlu veya olumsuz yapılan yorumları silemezsiniz. Sadece Google destek birimine kötü niyetli yorum olduğuna dair bildirim açarsınız. Destek ekibi ise yorumun Google yönergelerine uyup uymadığına bakar. Yorum sadece alınan hizmet ve ürün ile ilgili ise muhtemelen silinmez. Bu durumda en etkili yöntem kötü yorum yapan müşteriye ılımlı cevap vermektir. Mümkünse müşteriye ulaşıp yorumunu düzenlemesini veya kaldırmasını rica edebilirsiniz.

Hala Google işletme profili açmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz. Konu hakkında desteğime ihtiyaç duyarsanız buradan bilgi alabilirsiniz. İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşın. Güncel paylaşımların için Instagram, Facebook veya Twitter hesaplarımdan takip ediniz.

Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)