Blog Trafiği Nasıl Arttırılır? I Kalıcı ve Hızlı Şekilde!

admin
0
Blog Trafiği Nasıl Arttırılır? I Kalıcı ve Hızlı Şekilde!
Blog Trafiği Nasıl Arttırılır? I Kalıcı ve Hızlı Şekilde!

Blog trafiği nasıl arttırılır diye eminim ilk zamanlar siz de düşünüyordunuz. Zamanla edinilen tecrübeler sonucunda belki bilerek belki bilmeyerek bir şekilde yolunuzu bulmuş olabilirsiniz. Ancak günümüzde arama motoru denildiğinde akıllara neredeyse sadece Google'un geldiğini düşünürsek sitemizi veya bloğumuzu da buna uygun şekilde yapılandırmamız gerektiğini söyleyebiliriz. Elbette birçok arama motoru olsa bile dünya genelinde Google oldukça bilinen bir arama motorudur. Ülkemiz açısından da olaya bakarsak her ne kadar Yaani, Yandex vb. arama motorları olsa bile Google halen firmaların ve kişisel blog sahiplerinin gözdesi konumundadır. Bu başarının arkasında ise Google’nin sır gibi sakladığı algoritmanın olduğunu söyleyebiliriz.

Günümüz şartlarında Blog trafiği nasıl arttırılır? diye sorulduğunda elbette ilk cevap olarak kullanıcı odaklılık ve süreklilik diye dönüş alabiliriz. Elbette süreklilik tüm arama motorları ve kullanıcı için önemlidir. Ancak çoğu blog yazarının veya site sahibinin unuttuğu nokta ise kullanıcı odaklı olma konusudur. Genel olarak site veya blog sahipleri kullanıcıları ikinci plana bırakarak içeriklerini ve site yapısını arama motorlarına yani özellikle Google’u göz önüne alarak hazırlamaktalar. Oysa günümüzde Google’un dediği ise “sitenizde öncelik kullanıcı deneyimini sağlamak” olmadır. Bu kurallara göre blog veya site trafiğini arttırmak için birçok yöntem bulunabilir. Bu yazımda ise sizlere bloğunuza hit kazandıracak en önemli aksiyon olan misafir yazarlık uygulaması hakkında bilgi vereceğim.

Neden Misafir Yazarlık Tercih Edilmeli?

Konuk yazarlık uygulaması hem içerik yazarına hem de site sahibine oldukça yarar sağlayan karşılıklı bir fayda ilişkisidir. Misafir yazarlık sisteminin en çok tercih edilme nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Gerçekten ilgili kitleye ulaşılmasını sağlar,
  • Düşen satışlarınızı ilgili kitleye ulaşarak arttırmanızı sağlar,
  • SEO açısından sitenize nofollow bile olsa backlink alımını sağlar,
  • Bu bağlantılar doğal olacağı için arama motorlarında sitenizin yükselmesini sağlar,
  • Sitenizin doğal olarak reklamını yapmış olursunuz,
  • Yayıncı yani site sahibi iseniz hazır içerik elde etmiş olursunuz,
  • Özellikle konusunda uzman bir yazardan içerik yayınlıyorsanız ziyaretçilerinizin ve arama motorlarının gözünde değeriniz artar,
  • Yararlı içerikler sosyal medya üzerinde de paylaşılacağı için sitenizin daha fazla hit almasından ziyade ilgili bir ziyaretçi kitlesi yakalamanıza katkı sağlar,

10 yıldan fazla süredir blog ve site işleri ile hobi olarak ilgilenen biriydim. Son yıllarda ise bu hobimi kazanıma çevirmeye başladım. Bu aşamada öncelikli olarak hedefim sürekli, ekonomik ve kalıcı olarak insanların hizmetinde olacak içerikler sunmaktı. Bu hazırladığım tüm sitelerim için geçerli bir kurulımdır. Günümüzde ise Google’un “Siteniz için kullanıcı yararını ön planda tutmalısınız…” sözünü görünce yaptıklarımın boşa gitmediğini anlamış oldum.

Konuk Yazarlık İle Blog Trafiği Nasıl Arttırılır?

Bir blog yazarı olarak, hem sitelerimde hem de diğer bloglar üzerinde düzenli olarak konuk blog yazıları yayınlıyorum. Bunların büyük bir kısmı benim olmayan sitelerden oluşmakta. Üstelik bu sitelerin hepsinde de farklı takma adı kullanarak paylaşım yapıyorum. Genel olarak ziyaretçiyi çekmek istediğim siteye göre bir yazar ismi kullanıyorum. Hatta bazı sitelere ücretli içerikler hazırlarken kaynak site olarak kendi bloglarımı belirtiyor ve bu çalışmalardan da oldukça iyi ziyaretçi kazandığımda oluyor. Düşünün yani hem para alıyor hem de kendi bloglarıma bir adres bırakarak ziyaretçi akışı sağlıyorum. Elbette bu link bırakma işini yazı içinde yapmanıza çoğu site veya blog sahibi izin vermeyecektir. Çünkü bu içerik pazarlaması yani siteye para kazandıran kaynaklardan birine giren bir yöntemdir. Bu nedenle bu tarz sitelere yazı sonunda kaynak site linki olarak kendi adresinizi ekleyerek ziyaretçi kazanabiliriz.

Arama motorlarında üst sıralarda yer almanın yolu, sayfalarınıza veya blog yazılarınıza kaliteli gelen bağlantılar elde etmektir. Bunun içinde site dışı SEO denilen bir çalışma yapılması gereklidir. Aslında misafir yazarlık bu çalışmanın bir parçasıdır. Tek farkı ücretsiz olarak yapılması diyebilirim.Özellikle yazı içinde link çıkışlarına izin veriliyor ise oldukça şanslısınız diyebilirim. Çünkü bağlantı metninde kullanılan anahtar sözcükler, sitenize bağlanan sayfanın alaka düzeyi, bağlantı yerleşimi veya bağlantınızın o sayfadaki konumu siteniz için artı puan anlamına gelir. Buna göre Google sizi yararlı site sınıfına alarak sıralamanızı arttırabilir. Bu elbette tecrübe ile sabit bir durum olsa bile kesin olarak Google sitenizi yükseltir diyemeyiz. Çünkü tek başına yeterli bir etken değildir.

Hızlı Hit Kazanmanın Yolu Misafir Yazarlık Sistemi!

Kısaca izlenen yolu şu şekilde özetleyebilirim. Misafir yazarlık sayesinde bağlantı metninizi veya sitenizin adresini yazıda paylaşırsınız. Bu size alaka düzeyinde ve konum kazanmada tam yetkinlik sağlar. Daha sonrasında ise bu içeriğinizi alakalı bir blog üzerinde yayınlar ve bağlantı metniniz sayesinde sitenize yönlendirme yaparsınız. Ziyaretçi bu bağlantıya tıklamasa bile arama motorları gözünde artı puan kazanırsınız. Üstelik bu noktada ziyaretçinin tıklama oranı yazınızın kalitesine bağlı olacağını için bu noktaya dikkat edilmesi gereklidir.

En önemli nokta ise misafir yazarlık yazarlık üzerinden alınacak bir bağlantı ücretli alacağınız site altı veya üstü backlinklerden ve hatta bazı dizin türlerinden daha kalitelidir. Bu nedenle bu fırsatı değerlendirmeyi sanırım her blog yazarı isteyecektir.

Peki şimdi siz de blog trafiğini artırmaya, arama motorları konusunda sıralama kazanmaya, listeler oluşturmaya ve hatta ürünlerinizi satmaya hazır mısınız? Elbette etkili misafir yazarlık çalışması ile herkes “Blog trafiği nasıl arttırılır?” sorusunun cevabını bulabilir. Eğer konunuza uygun ise gundembizim.com/misafir-yazarlik ve aliarior.com/misafir-yazarlik adreslerinden siz de misafir yazarlık için iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazımda sizlere blog trafiği nasıl arttırılır soruna cevap olarak misafir yazarlığın yararlarından söz ettim. İçeriğimi beğendiyseniz sevdiklerinize ulaştırmak adına sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bununla bereber güncel içeriklerimden ve hizmetlerinden ilk haberdar olanlardan olabilirsiniz. Bunun için siteme abone olabilir veya Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarımdan beni takip edebilirsiniz.

Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)