E-Ticaret İçin Pazar Yeri Seçimi I Toplam 17 Pazar Yeri

admin
0
E-Ticaret İçin Pazar Yeri Seçimi I Toplam 17 Pazar Yeri Önerisi
E-Ticaret İçin Pazar Yeri Seçimi I Toplam 17 Pazar Yeri Önerisi

E-ticaret sektörü pandemi ile birlikte önemli bir değer kazandı. Pazarın değerini anlayan kurumlar veya bireyler daha fazla ilgilenir oldular. Yazımda sizlere "E-ticaret için hangi pazar yerlerini kullanabilirsiniz?" sorusunun cevabını vereceğim. İçeriğime geçmeden önce en çok sorulan temel soruları başlıklar halinde cevaplayayım. Devamında ise aynı şekilde pazar yerleri hakkında bilgi sunacağım.

E-Ticaret Pazar Yeri Nedir?

E-ticaret pazar yeri adı üstünde olduğu gibi sizin dijital sergi alanınız diyebilirim. Nasıl semt pazarlarında belirli bir alanı kiralayıp satış yapıyorsak aynı şekilde düşünebiliriz. Sadece asıl yer sahibi belediye değil özel kuruluşlar olmakta. İnternet ortamında alış-veriş yaptığınız büyük sitelerin hemen hemen hepsi bir e-ticaret pazar yeridir. Bazıları kurumdan kişilere bazıları ise kurumdan kuruma satış yapmaktadır.

Pazar yerleri konusunda önemli olan nokta ise seçim için sizin en çok iş yapan yeri bulmanızdır. Bunun için ne sattığınız yani ürün çeşidiniz önemlidir. Bu durumu iyi analiz ederek pazar yerinizi seçmeniz gerekir. Bunun bulmanın en kolay yolu ise tüm pazar yerlerine girip belirli bir süre deneme satışları yapmaktır. Bu sayede o pazar yerinin müşteri kitlesini anlayabilir ve ona göre aksiyon alabilirsiniz.

Yurtiçi online pazar yerlerinde mağaza açma şartları nelerdir?

Her platformun kendine göre şartları vardır. Büyük oranda benzer şartları şu şekilde sıralayabilirim:

  • Vergi levhası ve imza sirküleri,
  • Şirket sahibi nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Çalışma mali şart ve prensipleri anlaşması,
  • Pazaryeri ile yapılan satıcı sözleşmesi.

şeklinde sıralayabilirim. Temel istenen bunlar olsa bile dediğim gibi en net bilgiyi girmeyi düşündüğünüz pazar yeri ekibinden almalısınız. Geneli firma olmanızı istemektedir. Bireysel olarak satış yapmanıza olanak sağlayan pazar yerleri vardır. Bu tip yerler ise belirli bir işlem hacminden sonra sizin firma olmanızı isteyebilir.

Türkiye'den Hangi Pazar Yerlerine Giriş Yapabilirim?

Yurt içi veya yurt dışı birçok pazar yerine girmek mümkün. Bilinen veya az bilinen bazı pazar yerlerini kısa açıklamaları ile inceleyelim.

GittiGidiyor Pazar Yeri

Dünyaca bilinen eBay şirketine bağlı bir girişimdir. 2001 yılında kurulmuştur. Kendi sistemi üzerinde satıcılara yol gösteren videolar ve içerikler sunmaktadır. Kayıt veya şartlar için gittigidiyor.com/satici-bilgi-merkezi inceleyiniz.

N11 E-ticaret Pazar Yeri

Ülkemizde bilinen önemli pazar yerlerinden biridir. Firmadan firmaya satış yapılan N11 Pro platformu da ayrıca düşünülebilir. Her iki sisteme giriş yaparak şartlara göre işinizi şekillendirebilirsiniz. Birçok destek hizmeti ile satıcılara oldukça yardımcı olan bir platform diyebilirim. Detaylı bilgi veya mağaza açmak için n11.com/genel/magaza-ac tıklayın.

hepsiburada Online Ticaret Platformu

Kendi ürünlerinin yanında diğer satıcılara da satış imkanı tanıyan bir pazar yeridir. Ülkemizde bilinen sitelerden biri olduğu için alacağınız sonuçta iyi olacaktır. Müşteri sizin adınızdan ziyade pazar yeri adına güvenerek alım yapmaktadır. Satıcı olmak isterseniz hepsiburada.com/nasil-online-satis-yapilir adresine tıklayın.

trendyol.com Pazar Yeri

Birçok şikayetin yanında güzel sonuçları da veren bir pazar yeridir. Şikayetlere baktığım zaman çelişkili birçok nokta görünüyor. Facebook gruplarına bakarsanız siz de bazı şikayet noktalarını görebilirsiniz. Buna rağmen iyi kazançlar sağlıyor ki ülkenin zirvesinde olan bir pazar yeri. Siz de satıcı olmak için trendyol.com/onboarding/satici-formu tıklayın.

PttAVM Online Alış-Veriş Sitesi

Önceden sunduğum pazar yerleri kadar bilinmese bile ürüne göre iyi sonuçlar verebilir. Bunu ölçümlemek için sizin de bir mağaza açmanızı öneririm. Güncel şartları sitesinden öğrenmeniz daha yararlı olur. Bunun için pttavm.com/magaza-basvuru ziyaret edebilirsiniz.

ÇiçekSepeti.com Pazar Yeri

Adı yanıltıcı olsa da sadece çiçek satan bir yer değil. Başlangıçta belki bu amaçla açılmış olsa bile şimdi her ürün mevcut. Ürününüze göre girmek isterseniz ciceksepeti.com/ciceksepetinde-satis-yap tıklayın. Satış durumuna göre kararınızı netleştirirsiniz.

Amazon Türkiye Sitesi

Amazon adı benim için eşittir güven anlamına gelir. Kişisel olarak ben ihtiyaçlarımın büyük bölümünü bu pazar yerinden sağlıyorum. Satıcıdan çok Amazon adı sipariş vermek için yeterli oluyor. İlerleyen zamanlarda oldukça iyi bir konum kazanacağına inandığım pazar yerlerinden biri. Siz de satıcı olmak için satis.amazon.com.tr ziyaret edebilirsiniz.

AliExpress Satıcı Olabilirsiniz!

Alibaba Grup firmalarından biridir. Türkiye'ye konum itibari ile oldukça önem veren bir pazar yeridir. Yurt dışına ürün satmayı hedefliyorsanız mutlaka giriş yapmanızı öneririm. Anlaşmalı kargo ve desteği ile oldukça tatmin edicidir. Yabancı diliniz olmasa bile bu siteden güzel paralar kazanabilirsiniz. Bu noktada ise benim önerim ürün içeriklerini hedeflediğiniz ülke dilinde yazdırmanızdır. Çeviri otomatik sağlansa bile tam ifade edilmez veya cümle çok uzun olursa kesilebilir. Bu durumu göze almayın ve hedef ülke dilinde içerik yazdırın. Satıcı olmak ve satıcı eğitimlerine katılmak için sell.aliexpress.com ziyaret ediniz.

Etsy Pazar Yeri ve Farkı

İngilizce bilmenizin faydalı olabileceği bir platformdur. Yerli ve yabancı birçok satıcıyı barındırır. Etsy pazar yerinin farkı ise genel olarak el yapımı üretimlerin sunulmasıdır. Bir ağaç oyması, örgü işleri veya aklınıza ne gelirse. Bu ek olarak dijital ürünler de satabilirsiniz. Kişisel olarak satış yapmanıza da imkan vermektedir. Açmış olduğum pazar yerini incelemek için etsy.com/shop/FdnDesign adresine bakmanız yeterlidir. Siz de satıcı olmak için etsy.com/sell tıklayın.

bpazar E-Ticaret Platformu

İsmini belki ilk defa duymuş olabilirsiniz. 2017 yılında kurulmuş olan firma ilk ve tek çok dilli pazar yeri olduğunu belirtiyor. En azından açıldığı tarihte öyle olduğunu düşünüyorum. Ürüne göre iyi sonuç alabileceğiniz pazar yerlerinden biri olabilir. Satıcı olmak için bpazar.com/register/seller ziyaret edebilirsiniz.

aliniyor.com Pazar Yeri

Pek bilinmeyen bu pazar yeri 2017 yılında Abat Bilgi Teknolojileri ve İTÜ ETA vakfı ‘nın ortak girişimidir. Şimdilik pek bilinmese bile başarılı satış yapan birçok firmayı barındırıyor. Siz de bu pazar yerinde ürünlerinizi sergilemek isterseniz hemen satıcı olabilirsiniz. Satıcı olmak için aliniyor.com/nasil-satis-yapilir adresine göz atabilirsiniz.

Narwoo E-Ticaret Platformu

Narwoo hem bireysel hem de kurumsal satış imkanı sağlayan platformlardan biridir. Ne satacağınıza göre alacağınız sonuçlar farklı olacaktır. Her pazar yerinin belirli bir müşteri kitlesi ve tipi vardır. Bu nedenle en azından deneme satışları yaparak nabız yoklamanızı öneririm. Satış yapmak için narwoo.com/urun-satisi sayfasından bilgi alabilirsiniz.

Joom Online Pazar Yeri

Mobil uygulama olarak iki yüz elli milyondan fazla kullanıcısı olan bir pazar yeridir. Ülkemizde pek bilinmese bile sizin için iyi sonuçlar verebilir. Hemen merchant.joom.com/tr sayfasından satıcı olmak için bilgi alabilirsiniz.

needion Satış Sitesi

İsim olarak sanki yorum bloğunu andırabilir. 2018 yılından açılan bir pazar yeridir. Destek konusunda ne kadar iyiler pek bilgi bulamadım. Ürün çeşidine göre iyi sonuç verebilir gibi duruyor. Dilerseniz satıcı olmak için needion.com/nasil-satis-yaparim ziyaret edebilirsiniz.

Vodafone Her Şey Yanımda Uygulaması

Bir satış siteleri olmasa bile uygulama üzerinden satış yapmayı sağlayan pazar yeridir. Kurulları oldukça katı olduğu söyleniyor. Destek ekibine ise e-mail dışında ulaşmanın zor olduğunu TekDev eğitimlerinde duymuştum. Platformdan iyi sonuç alırsınız veya alamazsınız diyemem. Sabırlıyım derseniz ürün ekleyip sonucu görebilirsiniz. Satıcı başvurusu için Vodafone müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almanız iyi olur.

BiSıfırAt Online Pazar Yeri

BİSİAT grup bünyesinde hizmet veren pazar yeridir. Pek duyulmamış olsa bile belirli bir müşteri hacmine sahiptir. Ürünlerinizi sunmak için partner.bisiat.com sayfasını ziyaret ediniz. Mağazanızı açıp satış denemeleri yapabilirsiniz.

Turkcell Pasaj Satış Platformu

Turkcell adına güvenip alış-veriş yapan bir kitlenin olduğunu söyleyebilirim. Şimdilik alım yapacağını duyurdu. Ne zaman satıcı başvurusu alacağı konusunda bir tarih yok. Takip etmek için buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

E-Ticaret İçin Pazar Yerleri Konusunda Tavsiyelerim

E-ticaret dünyasına yeni girecekseniz oldukça şanlısınız. Hali hazırda bir işleyişiniz varsa siz de biraz şanslı sayılabilirsiniz. Bu pazar yerlerini nasıl kontrol edeceğim diye düşünebilirsiniz. Bu konu hakkında şu yolu izleyebilirsiniz:

  • Öncelikle bir e-ticaret sitesi açın,
  • Hazır tasarım siteleri pek önermesem bile bütçenize uygunsa deneyebilirsiniz,
  • Size uygun bir yazılım firması ile anlaşın ve ürünlerinizi o yazılımdan yönetin,

Üretici pozisyonundaysanız personel için bütçeniz yoksa bütün iş size kalabilir. Bu durumda ise anlaşma yaptığınız yazılım sayesinde tek bir panelden bütün süreci yönetirsiniz. Fatura kesiminden müşteri mesajını cevaplamaya kadar birçok özellik sunan yazılımlar var. Şimdilik size isim önermiyorum. Belki ilerleyen zamanlarda sponsorlu olarak yazılım firması önerebilirim.

E-ticaret yazılımı veya sitesi yaptırırken bütün gerekli özelliklerin olduğundan emin olun. Her aksiyon için sizden para isteyen firmalardan uzak durun. Sunulan sitenin size ait özel yazılım olması iyi olur. Bu tarz site ise oldukça maliyetli olacağından başlangıçta hazır siteler kullanabilirsiniz. Pazar yeri odaklı çalışacağınız için pazar yeri sitelerine en uygun olan yazılımı seçin. Gerek anlaşma yapılan kargo firmalarına gerekse size verilen destek hizmetlerine tek tek bakın ve ona göre seçim yapın.

Son olarak e-ticaret dünyasında kalıcı bir yer edinmek için kesinlikle müşteriye değer katan veya sorun çözen ürünler sunun. Aynı şekilde hızlı teslimata ve sorulan sorulara önem verin. Ürün içerikleriniz doğru ve müşterinin aklında soru oluşturacak cinste olmasın. Size sorulan soruların cevapları ile güzel bir içerik hazırlayabilirsiniz.

E-Ticaret İçin Pazar Yerleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Soru: Bütün pazar yerlerine girmeli miyim?
  • Cevap: Pazar yeri sizin şubeniz gibidir. Kimi çok işlek olur kimi az işlek. Sonuç olarak size kazanç getiren her yerde mağazanızın olması iyi olacaktır.
  • Soru: Web sitem olmadan satış yapabilir miyim?
  • Cevap: Bir yere kadar yapabilirsiniz. Ancak bu işten ciddi kazanç elden etmek istiyorsanız kesinlikle bir sitenizin olmasını öneririm. Ekonomik olarak Wordpress Başlangıç Rehberi ile e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Buna ek Wix ile e-ticaret sitesi açmak için tıklayın.
  • Soru: Neden yurt dışına satış yapmalıyım?
  • Cevap: Gıda dışında ürün satıyorsanız bence denemeniz gereken bir pazar alanıdır. Her şey bir yana kazancınız dolar cinsinden olsa iyi olmaz mı? Sadece bu nedenle bile denemelisiniz.
  • Soru: Yabancı dilim yok nasıl yurt dışına ürün satarım?
  • Cevap: Genel olarak pazar yerleri otomatik çeviri yapıyor. Aliexpress ile başlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise ürün açıklamalarınızı hedef ülke dilinde yazdırmak olacaktır. Nedenini yukarıda anlatmıştım.
İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Böylece daha fazla kişiye yarar sağlamış oluruz. Güncel paylaşımlarım için Instagram, Twitter ve Facebook sayfamdan takip edebilirsiniz.

Kategori:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)