E-Ticaret Satış Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

admin
1
E-Ticaret Satış Arttırma Yöntemleri Nelerdir?
E-Ticaret Satış Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

E-ticaret satış arttırma yöntemleri kazancınızı arttırmanın en kolay yoludur. Yazımın ana konusu ise ürün girdileri ve genel konuları hakkında olacaktır. Ürün adı ve açıklaması müşteri için ne kadar doyurucu olursa o kadar iyi satış sağlar. Bunu bilen bir satıcı ise daima kazanır. Adım adım ürün yükleme konusuna başlayalım.

E-Ticaret Satış Arttırma Yöntemleri - Ürün Girişi

N11 pazar yerini örnek olarak ele alalım. Geçtiğimiz günlerde TekDev vakfı tarafından düzenlenen bir eğitime katıldım. Eğitimde N11 sorumlularından Aykut Baskın'ın verdiği önerilere göre size bilgi vereceğim. N11 için yazsam bile sonuç olarak tüm pazar yerleri için aynı şekilde giriş yapmak yararlı olacaktır. Bu nedenle tüm pazar yerleri için önerilerimi dikkate alabilirsiniz.

Görsel Sayısı ve Netliği İyi Olmalıdır

Ürün görsellik bakımından ne kadar iyi yansıtılır ise o kadar güzel sonuç verir. Ürün görseli beyaz fon üzerine ve yüksek çözünürlüğe sahip olmalıdır. Müşterinin ürün ile ilgili tüm detayları görsele bakarak anlayabilmesi önemlidir. Ürünümüz bir eşofman altı olsun. Siz görselde önlü arkalı çekimin yanında ceplerin iç kısımlarını da ekleyin. Belki cep kısımları fileli bir yapıya sahip. Müşteri bu tarz bir ürün istemeyebilir. Siz açıklama kısmında bunu belirtseniz bile müşteri görmedim diyerek iade edebilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için müşteri yerine kendinizi koyun. Tüm detayları görsellerde yansıtmaya çalışın. En az altı adet görsel eklemesi önerilmektedir.

İşe Yarar Ürün Başlığı Yazın

Ürünün başlığını gören ne olduğunu net şekilde anlamalıdır. "Nike eşofman altı" yerine "Nike kırmızı kadın eşofman altı" şeklinde yazmak daha iyi sonuç verir. Dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise SEO uyumlu şekilde giriş yapılmasıdır. Müşteriye bilgi vermenin yanında arama motorlarını da memnun etmek gerekiyor. Sonuç olarak anlaşılır ve SEO uyumlu giriş size başarılı satış olarak geri dönecektir. Önerilen başlık girme formülü kısaca şu şekildedir: 

Marka + Model İsmi + Cinsiyet + Ürünün Cinsi + GTIN 

 formülünü kullanabilirsiniz. Bunlar arasında olmayan bir özellik varsa bir sonrakine geçerek adlandırmaya devam edin.

Ürün Açıklaması Tatmin Edici Olmalıdır

Ürününüzün açıklama kısmı müşterinin aklında soru işareti bırakmamalı. Müşteri açıklamaya göz atarak tüm bilgiyi alabilmelidir. Bu noktada ürün hakkında sorulan soruları toplayın. Tüm bu soruların cevaplarını içeren bir açıklama girin. Elbette SEO uyumlu olması gerektiğini unutmayın. SEO konusuna gelmişken ürün açıklamalarında hikayeleştirme modeli oldukça iyi sonuç vermektedir. Kendi web siteniz için ürün bilgilerini hikayeleştirerek girmenizi öneririm.

Ürün Fiyatı ve Kargo Süresi Bilgilerini Mantıklı Girin

Satıcıların yaptığı büyük hatalardan biri üzeri çizgili fiyatlandırma kısmıdır. Piyasada bir ürünün fiyatı az çok bilinir. Ortalama yüz lira olan bir ürüne size üstü çizik beş yüz lira yazıp indirimli doksan lira derseniz olmaz. Bu ayrıca müşteriye küfür etmek gibi gelir. Sonuç ise ziyaretçi arkasına bile bakmadan sayfadan kaçar. Fiyatlandırmayı mantıklı ve dikkatli şekilde yapmalısınız. 

Diğer önemli nokta ise kargo işlemleridir. Müşteriye ne kadar ağırlıkta veya boyutta bir ürün gönderilecek açık şekilde belirtin. Mümkünse kargoyu ücretsiz yapın. Araştırma sonuçlarına göre ücretsiz kargoya sahip olan ürünler %70 oranına yakın şekilde tercih ediliyor. Bunu dikkate alın. Daha iyi sonuç için hızlı teslimat yöntemi kullanın. Bu özellik müşteri için oldukça önemlidir. Ürününüzün öne çıkmasını sağlar.

Genel E-Ticaret Satış Arttırma Yöntemleri

Ürün başlığınız, görseliniz ve açıklama kısımları tamam. Şimdi ise satışları arttırma yöntemlerine bakalım. 

  • Tüm pazar yerleri sattığı ürün fiyatının sadece kendisinde uygun olmasını ister. Bu nedenle bir pazar yerinde kampanya yapacaksınız başka yerde yapmayın. Aksi durumunda hesabınız kapatılabilir. Aynı anda tüm pazar yerlerinde kampanya yapmak yerine sıralı şekilde yapın. On gün A pazar yerinde yapın ve bitirin. Devam eden on günde de B pazar yerinde yapın. Bu durum analiz açısından da size yarar sağlar. Hangi pazar yeri iyi sonuç verirse o tarafa yatırımınızı arttırırsınız. 
  • Anneler günü, sevgililer günü vb. özel günler için bir ay önceden çalışmanız bitmiş olsun. Rakipleriniz bu sürede çoktan reklam çalışmalarını bile bitirmiş olur. 
  • Paketleme konusu oldukça önemlidir. Kutu içinde mutlaka dolgu malzemesi olsun. Müşterilerin büyük çoğunluğu bantlı kısmı kesici aletler ile açar. Bazı durumlarda bu ürüne zarar verir. Müşteri de ürün hasarlı diyerek iade talebi açabilir. Bunu önlemek adına üst kısma bir karton parçası koyun. Bu sayede kesici alet ürün yerine kartonu keser ve ürün korunmuş olur. 
  • Ürün kutusu içinde pazar yerine özel bilgi kartları ve hediyeler koyabilirsiniz. N11 için düşünürsek nereden ürün yorumu, nereden beğeni yapılacağını anlatan görselleri içeren bir kart hazırlanabilir. Yanına mini bir hediye ile gönderim yapabilirsiniz. Ücretsiz ürünler müşteri gözünde her zaman önemlidir. Son kısımda şahsi önerim kesinlikle ürün hazırlama aşamalarını kayıt altına alın. Video veya görselleri müşteri onay verene kadar elinizde bulunsun. Gerekli durumda pazar yerlerine gönderip sorunu çözebilirsiniz. 

Anlattıklarımın hepsi stoksuz e-ticaret yapanların da dikkat etmesi gereken noktalardır. İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Güncel paylaşımlarım için Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz

Kategori:

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorumlarınız onay sonrası görülecektir. Lütfen SPAM paylaşımlar yapmaya çalışmayın. Bunun yerine reklam hizmetlerim için iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Benim gibi e-ticarete yeni başlayanlar için oldukça doyurucu bir içerik olmuş. Emeğinize sağlık çok faydalandım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder